Odani i neodoljivi

NAŠI NAJBOLJI PRIJATELJI: Ovo je pet najinteligentnijih pasmina pasa koje je nemoguće ne obožavati

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Slatki, zabavni, odani, neodoljivi, a pritom izuzetno inteligentni, donosi Novi list.

Iako su svi psi na glasu kao najbolji prijatelji čovjeku, neki su, ipak ljupkiji od ostalih. Kada je u pitanju radna inteligencija, neke pasmine pasa ističu se iz čopora.

Stupanj inteligencije pasmina temeljen je na instinktima, poslušnosti i sposobnosti prilagodbe. No, stručnjaci za kućne ljubimce ističu kako su neki socijalno i emocionalno ovisni o ljudima, pa ih je lakše trenirati i puno su osjetljiviji, piše GH.

Izdvojili smo pet pasmina koje krase najljepše osobine – mazni su, odani, poslušni i beskrajno simpatični.

Border Collie

Ovi su psi pravi čuvari i zauzeli su prvo mjesto na ljestvici, što znači da većina može naučiti novu zapovijed ispod pet ponavljanja i slijediti je najmanje 95% vremena. Zaigrani, prpošni i neodoljivi, ovo su psi koje jednostavno obožavamo.

FOTO/Unsplash

Pudl

Danas možete usvojiti razne pasmine, ali pudle su i dalje u samom vrhu popularnosti. Jedna od njihovih dobrih strana su i hipoalergena svojstava. Kovrčave slatkice uzele su i srebrnu medalju za radnu inteligenciju.

FOTO/Unsplash

Njemački ovčar

Njemački ovčari poznati su i kao policijski psi, psi vodiči i terapijski psi pa ne čudi da dosljedna poslušnost standardno dolazi do izražaja kod ove pasmine.

FOTO/Unsplash

Zlatni retriver

Ima li iznenađenih? Jedan od najomiljenijih obiteljskih kućnih ljubimaca. Iako je riječ o pasmini lovačkih pasa, Zlatni retriver jednako uživa i u igri, hvatanju loptica i maženju sa svojim prijateljima.

FOTO/Unsplash

Doberman

Mnogima predstavlja strah i trepet, no ova pasmina može biti itekako ljupka i mila. Najčešćese nalazi u ulozi psa čuvara zahvaljujući svojoj odanosti i inteligenciji. Također, jako je dobar u druženju s djecom i učenju trikova koji često nasmijavaju publiku u YouTube videima.

FOTO/Unsplash


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of