ŽIVOT NA VAGI

Mlada Puljanka večeras u borbi za glavnu nagradu. U popularnom showu u tri mjeseca smršavila čak 36 kilograma

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Kandidati (foto: Facebook Život na vagi)

Kandidati (foto: Facebook Život na vagi)


Mlada Puljanka, 19-godišnja Lara Peruško, bori se za glavnu nagradu od 150.000 kuna u popularnom RTL-ovom showu "Život na vagi", čije će finale biti emitirano večeras (RTL, 20.15 sati).

Lara Peruško bila je jedan od 20 kandidata koji su sudjelovali u šestoj sezoni showa u kojem pretile osobe uz pomoć trenera, nutricionista, psihologa i drugih stručnjaka pokušavaju izgubiti što više kilograma, ali i usvojiti zdrave navike da bi prvenstveno živjeli zdravo i uspješno održavali željenu kilažu.

Lara Peruško (foto: Facebook Život na vagi)Lara Peruško (foto: Facebook Život na vagi)

Show je trajao više od tri mjeseca, od kraja lipnja do početka listopada. U Lividragi, u Gorskom Kotaru, pod vodstvom trenera Maje Ćustić i Ede Mehmedovića treniralo je 16 kandidata, a četvero "tajnih" kandidata treniralo je u Sinju pod vodstvom trenerice Sanje Žuljević, inače Puljanke, koja je prve tri sezone bila trenerica Života na vagi u tandemu s Marijom Mlinarićem.

Naime, nakon okupljanja 20 pozvanih kandidata u Lividragi, njih četvero, među kojima je bila i Lara Peruško, naizgled su bili otpisani. Kandidati koji su ostali u Lividragi mislili su da je četvorka eliminirana i poslana kućama, no oni su predstavljali tim izazivača koji je po paklenim vrućinama trenirao u Sinju. Nakon osam sinjskih tjedana četvorka se priključila ostatku u Lividragi. Dvoje kandidata priključeno je crvenom timu je vodio Edo, a dvoje se priključilo Majinim plavcima. Među njima je bila i Lara.

Da su kandidati koji su trenirali u Sinju pod paskom Sanje Žuljević napravili dobar posao svjedoči činjenica da je čak dvoje "Sinjana", uz dvojicu starosjedioca iz Lividrage, ušlo u finale šeste sezone Života na vagi.

Lara Peruško (foto: Facebook Život na vagi)Lara Peruško (foto: Facebook Život na vagi)

U završni, 14. tjedan showa ušlo je šestero kandidata među kojima su se tražila četiri finalista s najvećim postotkom izgubljene tjelesne mase. No, svoje prste u odabiru finalista imala je i sreća, budući da su kandidati imali dvije prilike kroz izazove osvojiti zlatnu ulaznicu, odnosno izravan ulazak u finale.

Nakon što su zlatne ulaznice osvojila dvojica muških kandidata, Josip Čapo koji je u 14 tjedana smršavio 57,7 kilograma, odnosno izgubio 33,5 posto tjelesne mase, te Boris Fućak s 28,9 posto izgubljene tjelesne mase, odnosno 49,1 kilograma (ušao je sa 170,1, a iz kuće izašao sa 121), igrom slučaja jedan iz goranske te jedan iz sinjske ekipe, za preostala dva mjesta borili su se Roko Jurić, Lara Peruško, Anja Veber i Željka Mateša.

Završno vaganje pokazalo je Roko izgubio 31,8 posto tjelesne mase, odnosno 50,5 kilograma (sa 158,8 kilograma smršavio je na 108,3), Lara je izgubila 29 posto tjelesne mase, odnosno 36,1 kilogram (u show je ušla sa 124,4, a izašla sa 88,3), Željka 28,8 posto tjelesne mase, odnosno 50,2 kilograma (sa 174,2 na 124), a Anja 28,4 posto tjelesne mase, odnosno 40,1 kilogram (sa 141,1 na 101.)

Sinjska ekipa: Jure, Lea, Boris i Lara (foto: Facebook Život na vagi)Sinjska ekipa: Jure, Lara, Boris i Lea (foto: Facebook Život na vagi)

Dakle, Lara je za samo 0,2 kilograma bila bolja od Željke i Anje, no tih 20 dekagrama bilo je presudno za ulazak u finale. Treba reći i da je Lara imala minimalno, samo 0,1 posto bolji rezultat od Borisa, no njega je u finale izravno pogurala zlatna ulaznica. No, i da je nije izborio, s obzirom na rezultate završnog vaganja svejedno bi izborio finale.

Pobjednik će biti proglašen u večerašnjoj snimljenoj emisiji.

Naime, kandidati su nakon više od tri mjeseca treniranja pod stručnim vodstvom u kući imali još mjesec dana za treninge kod kuće. Jedan od četvero finalista koji sveukupno bude imao najveći postotak izgubljene tjelesne mase osvojit će nagradu od 150.000 kuna, a svi nefinalisti konkuriraju za utješnu nagradu od 50.000 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater