FOTO/Wikimedia Commons
Zaželjeli ste se slatkog deserta, no nemate vremena za kompliciranu pripremu? Bijeli mousse zadovoljit će najveće ljubitelje čokolade, a ovaj jednostavan recept gotov je za samo pola sata.
Sastojci za šest porcija
200 grama bijele kuverture
200 ml vrhnja za šlag
250 g grčkog jogurta
1 vrećica vanilin šećera
1 naribana kora naranče
100 ml soka od naranče
25 g šećera u prahu
Pola mahune vanilije
Voće prema vlastitom izboru za ukras
Priprema
200 g bijele kuverture razlomite na sitne komade i rastopite na pari. Dodajte očišćenu mahunu vanilije.
Utucite 200 ml vrhnja za šlag s vrećicom vanilin šećera. Sa strane dobro izmiješajte grčki jogurt s naribanom korom od naranče.
Utučeno vrhnje za šlag i grčki jogurt dodajte ohlađenoj bijeloj čokoladi.
Smjesu rasporedite u šest manjih šalica/posudica i ostavite oko tri sata u hladnjaku.
25 g šećera u prahu pomiješajte sa sokom od naranče te prilikom posluživanje prelijte mousse, a za kraj ga ukrasite s voćem prema vlastitom izboru.
Dobar tek!