KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kako napraviti savršenu sočnu rižu

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Riža je idealna za ljetne dane - lagana je a istovremeno i hranjiva, a mogućnosti kombinacija su bezbrojne. Ovdje donosimo recept za fini rižoto s morskim plodovima, a umjesto morskih plodova možete dodati prilog po želji - tikvice ili koje drugo povrće, gorgonzolu, rukolu… ili što god vam je pri ruci.

Evo recepta kako napraviti savršen rižoto s morskim plodovima:

Sastojci:

  • - 1 kocka za juhu
  • - šalica riže (dovoljno za 2 do 3 porcije)
  • - veći luk
  • - 2 dcl bijelog vina
  • - paket smrznutih morskih plodova
  • - vrećica ribanog parmezana
  • - kockica maslaca

 

U 1 litri vode zakuhajte kocku za juhu da dobijete temeljac.

U dublju tavu stavite malo ulja i izdinstajte sitno narezani luk dok ne požuti.

Na to naspite šalicu riže (za tri porcije je dovoljna šalica od 2 dcl, količinu riže prilagodite po želji).

Malo izdistajte rižu, pa dolijte 2 dcl bijelog vina i dinstajte dok ne ishlapi. Kad vino ishlapi, dinstajte uz stalno dodavanje temeljca.

Kad potrošite pola temeljca, ubacite u rižu smrznute morske plodove, te nastavite polako dinstati uz dodavanje temeljca.

Pred kraj ubacite kockicu maslaca, i ribani parmezan (količina po želji) te prokuhajte još 2-3 minute.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter