KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kao brzi ručak ili lagana večera - rižoto s gljivama i cherry rajčicama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto pixabay.com)

Ilustracija (foto pixabay.com)


Sastojci:

  • 400 g riže okruglog zrna
  • 1 litra mesnog temeljca
  • 300 g gljiva
  • 300 g cherry rajčica
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Bijeli papar
  • Kadulja

Priprema:

Na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici zagrijete temeljac. Cherry rajčice operite, osušite i prepolovite. Gljive dobro očistite i narežite na komadiće. U lonac ulijte malo ulja, a zatim dinstajte gljive i rajčice. Začinite, dodajte rižu i kuhajte par minuta.

Dolijte polovicu temeljca i kada vidite da se sva tekućina upila, dodajte ostatak temeljca te ostavite da se kuha 18 do 20 minuta. Probajte rižu i ako je dobro kuhana, ugasite vatru i ostavite poklopljeno da odstoji dvije do tri minute. Poslužite rižu s nekoliko listova svježe kadulje.

Izvor: tportal.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter