Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Sočna piletina s majonezom i parmezanom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ovaj recept dokazuje koliko ukusna mogu biti pileća prsa, jer je svaki zalogaj nevjerojatno nježan i sočan. Osim toga, priprema ne može biti jednostavnija. Uz samo pet minuta aktivnog rada, tri laka koraka i pečenje koje ne zahtijeva nadzor, ovo je idealan obrok za užurbanu svakodnevicu, prenosi Index.hr.

Sastojci

  • 160 g majoneze
  • 60 g sitno narezanog parmezana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 2 komada pilećih prsa bez kostiju
  • 1 žličica soli
  • 1 prstohvat crnog papra
  • sjeckani svježi peršin, za ukras

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, naribani parmezan i češnjak u prahu.

Pileća prsa vodoravno prerežite kako biste dobili četiri tanja odreska. Dobro ih osušite papirnatim ručnicima te sa svih strana začinite solju i paprom.

Piletinu posložite u jednom sloju u vatrostalnu posudu. Preko svakog komada ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu s majonezom.

Pecite 20 do 25 minuta, odnosno dok piletina ne bude potpuno pečena, a unutarnja temperatura ne dosegne najmanje 74°C.

Za kraj, uključite gornji grijač (grill funkciju) u pećnici i zapecite jelo 2 do 3 minute, dok vrh ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Ostavite da odstoji nekoliko minuta prije posluživanja.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama