Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)
Ako želite na brz i jednostavan način unijeti miris i okus Istre u svoj dom, fuži sa šugom od kobasica pravi su izbor.
Najprije ogulite kobasice i izmrvite ih na sitnije komade.
Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte i nasjeckani češnjak.
Ubacite kobasice i lagano ih zapecite kako bi pustile aromu.
Ulijte crno vino i pričekajte da ispari alkohol.
Dodajte pasiranu rajčicu, list lovora, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri oko pola sata, dok se šug lijepo ne zgusne.
U međuvremenu skuhajte fuže u posoljenoj vodi, ocijedite ih i umiješajte u šug.
Na kraju pospite svježim peršinom ili bosiljkom i poslužite toplo.
Uz ovo jelo najbolje prija čaša istarskog vina – Malvazija ili Teran za potpuni doživljaj.
Dobar tek!