KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Fuži sa šugom od kobasica

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Ako želite na brz i jednostavan način unijeti miris i okus Istre u svoj dom, fuži sa šugom od kobasica pravi su izbor.

Sastojci (za 4 osobe)

  • 500 g istarskih fuža ili domaće tjestenine
  • 2 istarske kobasice
  • 1 manji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 100 ml crnog vina
  • sol, papar, lovorov list
  • malo peršina ili bosiljka

Priprema

Najprije ogulite kobasice i izmrvite ih na sitnije komade.

Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte i nasjeckani češnjak.

Ubacite kobasice i lagano ih zapecite kako bi pustile aromu.

Ulijte crno vino i pričekajte da ispari alkohol.

Dodajte pasiranu rajčicu, list lovora, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri oko pola sata, dok se šug lijepo ne zgusne.

U međuvremenu skuhajte fuže u posoljenoj vodi, ocijedite ih i umiješajte u šug.

Na kraju pospite svježim peršinom ili bosiljkom i poslužite toplo.

Uz ovo jelo najbolje prija čaša istarskog vina – Malvazija ili Teran za potpuni doživljaj.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama