FUNTANA

ISTRA PREMIUM CAMPING RESORT: Otvoren jedan od najboljih autokampova na Mediteranu

| Autor: Mirjan RIMANIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK


U Istra Premium Camping Resort u posljednje dvije godine uloženo je 280 milijuna kuna u i predstavlja nastavak ulaganja u kamping segment u cilju razvoja ponude visoke dodane vrijednosti. Ovo je ujedno i prvi veliki kamp s pet zvjezdica u Istri

U Funtani je otvoren prvi Valamorov veliki kamp s pet zvjezdica, ujedno i jedan od najboljih autokampova na Mediteranu.

Na prostru nekadašnjeg autokampa "Istra" izrastao je Istra

Premium Camping Resort koji je otvoren u nazočnosti brojnih uzvanika, ali i velikog broja gostiju koji se u njemu već odmaraju. U Istra Premium Camping Resort u posljednje dvije godine uloženo je 280 milijuna kuna u i predstavlja nastavak ulaganja u kamping segment u cilju razvoja ponude visoke dodane vrijednosti. Ovo je ujedno i prvi veliki kamp s pet zvjezdica u Istri, a nudi bogatu ponudu i brojne novitete, kao što su zabavni park "Aquamar" s čak tisuću metara četvornih vodene površine s ukupno osam tobogana, wellness na otvorenom, novouređene plaže, zatim zonu atraktivnih mobilnih kućica, te brojne ugostiteljske objekte i sadržaje za obitelji s djecom.

Kamp ima i glavni trg, Piazzu, koja će tijekom ljeta biti središnji prostor za zabavna događanja i raznovrstan večernji program. Uokolo glavnog traga smješteni su objekti u kojima se nude domaći, lokalni, autohtoni proizvodi.

Biranje smještaja

Gosti kampa mogu birati razne oblike smještaja, kao što su glamping šatori ili kamp vile s privatnim bazenima. Recepcija kampa smještena je u glavnoj zgradi kao i Vetri lobby, bar te najveći Maro club u Valamaru koji se prostire na više od 600 metara četvornih. Uz njega tu je i soba za multimediju i Istra Theatre koji može primiti više od 600 posjetitelja. U njima će se odvijati razni programi za djecu, a gostima bez djece mogu poslužiti kao mjesto na koje se mogu odmoriti i skloniti od vrućine. Vrijedno je primijetiti kako se na terenu za mini golf vidi Velog Jožu kako trese motovunski zvonik te još nekoliko likova iz istarske bajoslovne baštine.

Istra Premium Camping Resort rezanjem vrpce otvorio je Gustav Würmboeck u nazočnosti Željka Kukurina, predsjednika Uprave Valamar Riviere i Mladena Grgeta, načelnika Općine Funtana. Prije nego je sommelier Sandi Paris otvorio Damijanićevu bocu od 18 litara svježe malvazije 2018. Kukurin je zahvalio mnogima koji su svojim savjetima, znanjima, sposobnostima i vještinama pomogli u osmišljavanju ovog projekta, ali i njegovoj realizaciji. Zahvalio je u Općini Funatana koja je, kao jedinica lokalne samouprave, uvelike doprinijela da se ovaj projekt realizira, Uvjeren je, kako će ovaj povijesni događaj za hrvatski turizam, kao što je otvaranje prvog velikog kampa s pet zvjezdica u Hrvatskoj biti značajan poticaj za razvoj turizma u Funtani, ali i na području cijele Istre. Zadovoljstvo time što je upravo u Funtani otvoren prvi kamp s pet zvjezdica u Hrvatskoj izrazio je funtanjanski načelnik Mladen Grgeta.

"Ovim je kampom ljestvica visoko podignuta", rekao je Grgeta sportskim rječnikom, a to, dodao je, "znači da će se i Funtana morati podići na višu razinu".

Ovaj projekt dokazao je kako javno i privatno, općina, županija i ministarstva mogu uspješno surađivati s Valamarom. Nada se kako će i duge turističke kompanije koje djeluju na ovom području slijediti ovaj primjer. Na kraju je zahvalio Funtanjankama i Funtanjanima što su izdržali sve ovi što je pratilo gradnju, od infrastrukture do opremanja.

Festival

Nakon svečanosti otvaranja uzvanici i gosti imali su prigode razgledati kamp, a na Piazzi je započeo glazbeni program koji je otvorio umaški bend "Febra", a potom je publiku zabavljao DJ Mr. G. U večernjim satima nastupom popularnog ženskog benda "The Frajle" započeo je "Valamar Funatana Summerfest", ljetni festival tijekom kojeg će tijekom ljeta goste zabavljati brojni glazbeni gosti. Posjet festivalskim programima je besplatan, ne samo za goste kampa već i za lokalno stanovništvo, ali i ostale koje žele pratiti program ovog ljetnog festivala.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini