Zahuktavaju se predsjednički izbori

VIDEO / Zoran Milanović na pulskoj tržnici, IDS pomaže u prikupljanju potpisa. POGLEDAJTE IZJAVU

| Autor: Glas Istre
Milivoj MIJOŠEK

Milivoj MIJOŠEK


Na ulicama i trgovima istarskih gradova započet će u petak, kao i u ostatku Hrvatske, prikupljanje potpisa za stranačke, koalicijske i neovisne kandidate na izborima za predsjednika Republike, čiji će prvi krug biti 22. prosinca.

a

U Istri će se, prema prvim najavama, skupljati potpisi za HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović, kandidata SDP-a, IDS-a, HSS-a, HSU-a i niza manjih stranaka Zorana Milanovića, neovisnog kandidata Miroslava Škoru te za Katarinu Peović iz Radničke fronte, Mislava Kolakušića i nekolicinu drugih kandidata s malim izbornim rejtingom.

U IDS-u kažu kako će se priključiti aktivnostima izbornog stožera Zorana Milanovića te da nema dvojbe da će na terenu sve učiniti da animiraju birače kako bi glasali za kandidata kojem su dali podršku.

a

- Strategiju kampanje Zorana Milanovića, kao i sve predizborne aktivnosti, definira njegov izborni stožer. Nositelj logističkih aktivnosti oko prikupljanja potpisa bit će SDP, koji je ujedno zadužen za Milanovićevu izbornu strategiju, plakatiranje i sve ostale marketinške aktivnosti. IDS će, sukladno dogovoru, pružiti podršku u terenskim aktivnostima, uključujući prikupljanje potpisa, kažu iz IDS-a.

Za prikupljanje potpisa kandidati imaju 12 dana, trebaju ih prikupljati samo na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednog kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature. Svaki kandidat može potrošiti do osam milijuna kuna na izbornu promidžbu koju može financirati iz vlastitih, sredstava stranke koja ga je predložila te iz donacija fizičkih i pravnih osoba koje mu mogu donirati do trideset tisuća kuna ako je riječ o građanima, odnosno 200.000 ako se radi o tvrtkama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater