GUŽVA NA RIBARNICI

Završio lovostaj na malu plavu ribu: NAROD SE UŽELIO SRDELA

Radno razdoblje ribarima plivaričarima neće dugo trajati. Svijetlit će šest, sedam, eventualno osam noći, kako odluči zapovjednik i kako se bude lovilo, pa opet na čvrsti vez. U subotu, 27. veljače, pun je mjesec, noći su svijetle, brodovi plivaričari ne mogu raditi

| Autor: Jasna ORLIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Kašete sa srdelama brzo su se ispraznile jučer ujutro. Na pulskoj ribarnici planule su i prije 9.30. Nakon toga ostalo je još malo srdona i miješanog sitniša po 20 i 25 kuna za one koji su se uželjeli jeftine ribe i tako započeli prvi dan korizme. Na čistu srijedu tradicionalno se jede riba.

Zato su Puljani u većem broju stigli jučer na pustu ribarnicu proteklih dana. Umirovljenici su stali u red koji se protezao sve do izlaza iz ribarnice i izlaza iz zgrade tržnice, da bi se konačno najeli srdela kojih još nije bilo u prodaji ove godine.

Lovostaj na malu plavu ribu počeo je s prvim danom 2021. godine. Zato je sve ono što je stiglo na ribarnicu brzo i prodalo na samo dva štanda koliko ih je nudilo. Pored srdela malo je tko obraćao pažnju na orade po 120 kuna.

Oni koji su se uželjeli srdela morat će se požuriti u nabavku. Radno razdoblje ribarima plivaričarima neće dugo trajati. Svijetlit će šest, sedam, eventualno osam noći, kako odluči zapovjednik i kako se bude lovilo, pa opet na čvrsti vez.

(Snimio Milivoj Mijošek)

U subotu, 27. veljače, pun je mjesec, noći su svijetle, brodovi plivaričari ne mogu raditi. Osim toga prema pravilniku ovaj mjesec svaki brod smije uloviti 40 tona male plave ribe što i nije malo s obzirom na broj radnih dana i oskudan ulov zimi. Manji dio ulova završit će na našim ribarnicama i u tanjurima domaćih kupaca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum