U ORGANIZACIJI GLJIVARSKE UDRUGE "SUNČANICA"

VIŠE OD 60 VRSTA GLJIVA od jestivih, preko uvjetno jestivih do otrovnih i smrtno otrovnih, izloženo je danas na katu pulske Tržnice

| Autor: Borka PETROVIĆ


 

IZLOŽBA GLJIVA NA KATU TRŽNICE 

 

PULA

Više od 60 vrsta gljiva - od onih jestivih, preko uvjetno jestivih do otrovnih i smrtno otrovnih, izloženo je danas na katu pulske Tržnice u organizaciji Gljivarske udruge "Sunčanica". Sve su, kazao nam je predsjednik ove udruge Đino Tanković, ubrane u Istri, do Pazina požalivši nam se odmah kako je ovo u njegovoj 40-godišnjoj karijeri gljivarska sezona nikad nije bila tako loša.

- Nakon punih dva i pol mjeseca suše, gdje je zemlja bila tvrda kao beton, imali smo nešto kiše tek početkom rujna i tada se moglo naći nešto lisičarki, sunčanica. Onda je ponovo nastupila suša, a sada pada već sedam dana i najavljuju nove kiše, uz hladnije noći. Takvo vrijeme ne odgovara gljivama za koje su idealne temperature od 14 do 24 stupnja, ispričao nam je Tanković.

Tijekom cijelog prijepodneva izložbu je razgledalo jako puno ljudi, a mnogi su došli pokazati fotografije snimljenih gljiva u prirodi ili pak ubrane gljive uz nezaobilazno pitanje "Jesu li jestive?".


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater