LIJA U SHOPPINGU

VIDEO / U trgovinu "Tedi" na Stoji danas je ušla lisica! Prestrašila je djelatnice, dala se u bijeg… Pogledajte ovo

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Lisica ušla u trgovinu (snimio Amir MUSEMIĆ)

Lisica ušla u trgovinu (snimio Amir MUSEMIĆ)


Više nego neobičan susret zabilježili su danas mještani Verude i Stoje. Naime, tijekom jutarnjih sati, najprije oko Uljanikovog stadiona, a potom i oko "plavog marketa" na Stoji, viđena je lisica koja je na kraju, lutajući, ušla u trgovinu "Tedi".

Tamo su je djelatnici higijeničarske službe Veterinarske stanice Pula u konačnici uspjeli i uhvatiti. Djelatnice "Tedija" pokušale su najprije u pomoć pozvati vatrogasce, ali su oni bili na terenu, pa su potom nazvale veterinare koji su je uputili na higijeničare.

Stjepan Kočar, direktor Veterinarske stanice Pula, potvrdio nam je da je lisica smještena kod njih u karantenu gdje će na promatranju biti i iduća tri dana. Međutim, uvjerava, bijesna nije sigurno jer zbog dobre i redovite oralne vakcinacije lisica u prirodi, bjesnoća već godinama kod ovdje nije zabilježena.

- Riječ je o ženki koja nije jako niti mlada, ali je očito bila u potrazi za vodom ili se jednostavno izgubila te je došla do naseljenog dijela grada gdje je i ulovljena. Ona je inače zdravstveno dobro, malo je bilo natučena jer je udarala naokolo dok je pokušavala pobjeći pa se i ozlijedila, ali ništa jako. Sve će joj to brzo proći, a onda ćemo u kontaktu s lovcima nadležnim za pulsko područje dogovoriti gdje će biti puštena. To će biti ili u Šijanskoj šumi ili negdje u okolici, jer je ona od tuda i došla. Zasigurno neće biti odvedena daleko, ustvrdio je dr. Kočar.

Na upit postoji li mogućnost da lisica bude ubijena, rekao je da neće jer je zakon takav kada je riječ o divljim životinjama i one moraju biti vraćene u svoje prirodno staničje.

Tako će i ova lisica biti vraćena u prirodu nakon što joj prođe trodnevna karantena, uvjerava dr. Kočar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater