RED SE ČEKAO OD RANOG JUTRA

Veliki interes za prvo cijepljenje "bez najave": Gužva ispred pulskog Doma zdravlja, CIJEPILO SE ČAK 350 LJUDI

Kad je predviđeni termin završio u 11 sati, vani je ostalo pedesetak građana koji su svejedno primljeni i cijepljeni. Akcija je tako trajala od 8 do 12 sati. Ukupno je cijepljeno čak 350 građana, a korišteno je cjepivo Pfizer

| Autor: Ružica KORACA


Veliki broj Puljana odazvao se na "slobodno" cijepljenje bez najave, po sistemu "dođi i cijepi se", koje je danas organizirano na više mjesta u Istri, a u Puli je održano u Domu zdravlja u Flanatičkoj ulici.

Kad je predviđeni termin završio u 11 sati, vani je ostalo pedesetak građana koji su svejedno primljeni i cijepljeni. Akcija je tako trajala od 8 do 12 sati. Ukupno je cijepljeno čak 350 građana, a korišteno je cjepivo Pfizer.

Na pitanje zašto su se odlučili cijepiti sada i ovako, bez najave kod liječnika, većina odgovora bila je da su im upravo liječnici savjetovali da je ovo brži način cijepljenja.

Pohvale akciji

- Tu sam sat vremena i sumnjam da ću doći na red, kazala nam je jedna Puljanka koju smo zatekli u redu. Ali kako smo saznali kasnije, svi koji su bili u redu na koncu su i cijepljeni, ako nisu odustali i otišli kućama ranije.

- Čekam na ovom upeklom suncu dva sata. Rekli su nam da će biti još ovakvih akcija, kazao nam je jedan gospodin.

(Snimio Danilo Memedović)

Red za cijepljenje čekao se od ranog jutra. Građani se očito žele cijepiti, ova akcija i interes potvrdili su da je to definitivno tako.

- Da, cijepila sam se i ostala živa. Nije strašno. Djelatnici su iznimno ljubazni. Pohvaljujem ovu akciju. Cijepila sam se jer imam galeriju, dolazi sezona i znam da će posjetiteljima to biti važno, kazala nam je jedna Puljanka.

- Bilo je sve u redu. Organizacija je bila odlična. Stara sam, trebam se cijepiti i drago mi je da sam to učinila. Pohvala Istarskim domovima zdravlja za ovu inicijativu, dolazi ljeto i vrućine koje ionako teže podnosim. Sada se osjećam sigurnije, kazala nam je gospođa Mirjana.

Termin je striktan

Kristijan Dujmenović, voditelj ispostave Istarskih domova zdravlja Pula, kazao nam je da su dali sve od sebe da akcija prođe u redu i u skladu s epidemiološkim mjerama, te da je spontano odlučeno da se produži termin cijepljenja do 12 sati kako bi svi koji su došli i strpljivo čekali na bili cijepljeni.

(Snimio Danilo Memedović)

- Danas se cijepilo 350 osoba cjepivom Pfizer. Sljedeće slobodno cijepljenje Pfizerom biti će u dvorani Talijanske škole 23. lipnja od 10 do 16 sati, a dan poslije, u četvrtak 24. lipnja, od 13 do 15 sati u Flanatičkoj 27 cjepivom Johnson and Johnson. Cjepiva ima dovoljno, a bit će i termina, kazao nam je Dujmenović.

Djelatnici Istarskih domova zdravlja dali su sve od sebe, uložili krajne napore. Termin je striktan radi kontrole i epidemioloških mjera. Punktovi se otvaraju i svi koji žele bit će cijepljeni.

- Također želim istaknuti da se pozivaju građani samo na prvo cijeljenje. Drugo cijepljenje i upute za njega dobivaju se na mjestu gdje je primljeno prvo cjepivo, zaključio je Dujmenović.

(Snimio Danilo Memedović)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater