Teška mehanizacija i radovi na ski-liftu

VALOVINE Jutarnje betoniranje u moru i zatvorena cesta uzbunila kupače i mještane

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Stanovnicima i kupačima je posebno zasmetalo da nije bilo nikakvog ranijeg upozorenja niti najave zatvaranje ceste ili radova na plaži, bez ploče s informacijama o građevinskim radovima, ograde ili zaštite za kupače i prolaznike * Dozvolu za zauzimanje ceste od 6 do 9 sati investitor je imao, potvrdili su nam to iz Grada Pula

 

Jučer ujutro kupače na Valovinama i stanovnike tog dijela Stoje neugodno su iznenadili kamioni-miješalice za beton ispriječeni na cesti i betoniranje u moru. Radovi su, kako saznajemo, poduzeti radi učvršćivanja novog bloka jednog od stupova ski-lifta, a zbog teške je mehanizacije Ulica Valovine bila zatvorena na nekoliko sati već nakon kružnog toka na Stoji.

Ono što je posebno zasmetalo stanovnicima i kupačima je da nije bilo nikakvog ranijeg upozorenja niti najave zatvaranje ceste ili radova na plaži, bez ploče s informacijama o građevinskim radovima, ograde ili zaštite za kupače i prolaznike. 

Odobren ranojutarnji termin 

- Ma koji je to način? Bez ikakvog znaka upozorenja, samo su neku paletu stavili na put. Bez najave, zatvore cestu, rastegnu cijev te betonare preko ceste i rade što ih je volja. Beton su direktno s velikom pumpom lijevali u more. Ružno, kao da ovdje nema nikoga, kao da su sami i da im je sve dozvoljeno, kao da se nikoga ništa ne pita. Na isti su način radili i kada su podizali ski-lift u uvali, rekao nam je stanovnik tog dijela Stoje čiji su podaci poznati redakciji.

Zbog načina na koji je iznenada zatvorena cesta pojavila se sumnja ima li koncesionar tvrtka Warm Up uopće dozvolu za radove pod morem, a pulska udruga Zelena Istra jučer je poslala i prijavu nadležnim službama. Dozvolu za zauzimanje ceste od 6 do 9 sati investitor je imao sasvim sigurno, potvrdili su nam to iz Grada Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini