Svjetski dan turizma u Puli

Uručivanje certifikata Proizvod hrvatskog seljaka: NA PULSKOJ TRŽNICI PRODAJU SAMO POVRĆE I VOĆE SA SVOJIH NJIVA

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Ove godine certifikate je dobilo ukupno 21 proizvođač koji će ponosno moći nositi specifične bordo pregače i po tome biti odmah prepoznatljivi kupcima

Danas se obilježava Svjetski dan turizma, a jedno od neizostavnih mjesta koje svaki turist treba posjetiti su i lokalne tržnice, takozvani zeleni trbusi svakog grada. Ove godine 27. rujan obilježava se pod geslom "Turizam i ruralni razvoj", a upravo su ruralne sredine glavni izvor očuvanja lokalnih tradicija, ali i centar lokalne proizvodnje domaćih i nerijetko ekoloških proizvoda, koji su također odavno postali neizostavni segment svake ozbiljne turističke ponude. Stoga ne treba čuditi što je upravo uz ovaj dan u Puli jučer organizirana dodjela certifikata Proizvod hrvatskog seljaka poljoprivrednicima koji svoje domaće voće, povrće i druge proizvode prodaju na pulskoj gradskoj tržnici.

 Ove godine certifikate je dobilo ukupno 21 proizvođač, koji će ponosno moći nositi specifične bordo pregače i po tome biti odmah prepoznatljivi kupcima. - Da biste dobili ovaj certifikat, ono što prodajete na stolu na tržnici morate uzgajati na svojoj njivi. Dođe vam komisija u provjeru i ako udovoljavate njihovim uvjetima, dodijele vam ovaj certifikat. I jako nam je drago da dobijemo jedno takvo priznanje za naše proizvode, jer su oni svježi, kvalitetni, netretirani, ne čuvaju se u komorama, nego se sve što proizvedemo navečer ubere i opere, do jutra se suši i ujutro je friško na pulskoj tržnici. Kupci to itekako prepoznaju i, iako su naše cijene malo veće, uvijek ima jako puno onih koji radije kupuju naše, domaće uzgojene proizvode nego one kojekakve po supermarketima. Jednako tako nam dolaze i turisti, jer i oni vole kvalitetne domaće proizvode, a zna se dogoditi i da vam se neki vraćaju svaki put kad ljetuju ovdje, što isto puno znači, rekla nam je Borika Petrović koja je certifikat dobila deveti put za redom, koliko se i provodi certificiranje proizvođača u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula.

U akciju certificiranja uključeno je ukupno 16 hrvatskih gradova s više od 600 obiteljskih gospodarstava na području Hrvatske. U Puli se ono održalo u organizaciji Turističke zajednice grada Pule, Tržnice d.o.o. te uz potporu županijskog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo. Pročelnik ovog županijskog odjela Ezio Pinzan istaknuo je da su priznanja značajna za cijelu županiju, jer nagrađuju nosioce lokalne poljoprivredne proizvodnje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU OD NEDJELJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum