VELIKA ULAGANJA U OSNOVNE ŠKOLE I VRTIĆE

Unapređenje kvalitete obrazovnog sustava: Grad u obnovu OSNOVNE ŠKOLE STOJA ULOŽIO 2,4 MILIJUNA KUNA

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

U OŠ Stoja obnovljen je dio fasade i zamijenjena vanjska stolarija. Preostali dio fasade uredit će se do polovice listopada, najavila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci

 

Grad Pula ove je godine izdvojio 3,5 milijuna za održavanje, kupovinu opreme i obnovu osnovnih škola čiji je osnivač. Najveći dio tih ulaganja, 2,4 milijuna, otpada na OŠ Stoja, gdje je obnovljena fasada i zamijenjena vanjska stolarija. Zgradu su jučer, u pratnji ravnateljice Zdenke Perović, obišle zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i gradska pročelnica za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

- Radovi u OŠ Stoja odvijaju se planiranom dinamikom. Prioritetno su uređeni pročelje i fasada u školskom dvorištu, a preostali dio u potpunosti će se obnoviti do polovice listopada. Osnovnu školu u Puli lani je pohađalo 4.668 djece, među kojima je njih 879 koristilo produženi boravak. Ove je godine, prema neslužbenim podacima, 554 prvašića, no službena informacija očekuje se ubrzo od Ureda državne uprave Istarske županije. Zasad sve ide po planu i programu te su škole spremne otvoriti svoja vrata u ponedjeljak i krenuti u novu školsku godinu s našom djecom, rekla je Puh Belci.

Pročelnica Krizmanić Marjanović podsjetila je da je u Puli 11 škola, te da se svakog ljeta određeni dio zgrada obnavlja kako bi se unaprijedila kvaliteta obrazovnog sustava. Perović je zahvalila Gradu na prilici za obnovu škole i svima poželjela uspješnu nastavnu godinu.

Među ostalim ulaganjima u škole valja spomenuti uređenje pješačkog prolaza za stanare pored sportskih terena i pristupa igralištu OŠ Veruda. U OŠ Tone Peruška saniran je ogradni zid na ulaznom dijelu zgrade.

Osim u školske objekte, za ljetne stanke ulagalo se i u vrtiće. Tako je u vrtiću Rin-Tin-Tin ugrađena nova plinska kotlovnica za zgrade centralnog vrtića i područnog vrtića Giardini u vrijednosti od 600 tisuća kuna. Vrtić je pripojen plinskoj mreži grada čime će se, osim značajnih ušteda na grijanju prostorija i vode, doprinijeti i boljoj zaštiti okoliša. U vrtiću Centar nabavljen je novi kotao i ventilacija, a u dvorište su postavljene nove sprave za igru vrijedne 458 tisuća kuna. Od ukupnog iznosa, Grad je uložio 268 tisuća, a Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 190 tisuća kuna.

U vrtiću Monte Zaro obnovljeni su sanitarni čvor i hodnik, u Ribicama je zamijenjena stolarija, a u Malom svijetu na Verudi prilagođen je prostor skupine dnevnog boravka jasličkoj djeci.

Kao i svake godine, Grad Pula će i ove školske godine subvencionirati nabavku školskih udžbenika za sve srednjoškolce čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa. Subvencionirat će se i kupnja bilježnica, likovnih mapa i ostale opreme za osnovce čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa, iznosima od 300 do 500 kuna po učeniku, ovisno o tome pohađaju li niže ili više razrede osnovne škole.

Osim investicijskog programa, Grad osigurava i niz ostalih programa i mjera kojima nastoji održati i unaprijediti kvalitetu obrazovnog sustava. Sa 7,1 milijun kuna sufinancira produženi boravak u svih 11 osnovnih škola i školske marende. Za subvenciju bonamenata osnovaca izdvaja 210 tisuća kuna. Putem projekta "Zajedno do znanja 2" izdvaja 3,6 milijuna za pomoćnike u nastavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom