NAJNOVIJEPOTVRĐENO

Uljanik će za Scenic graditi ultra luksuzne ISTRAŽIVAČKE PUTNIČKE BRODOVE


Nakon što je prošlog tjedna potvrđen odabir konzorcija DIV i Fincantieri kao strateškog partnera u programu restrukturiranja Uljanika, grupacija Scenic potvrdila je potpisivanje pisma namjere s pobjedničkim konzorcijem s ciljem suradnje na projektu širenja svoje revolucionarne flote istraživačkih putničkih brodova, izvijestili su jučer iz Uljanik Grupe.

Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić zahvalio je grupaciji Scenic i čelniku te tvrtke Glenu Moroneyju na povjerenju i podršci koju su iskazali tijekom suradnje u izgradnji ultraluksuznog polarnog kruzera "Scenic Eclipse", kao i za sudjelovanje u procesu dubinske analize te odabiru novog strateškog partnera za Uljanik. Dodao je da je, s obzirom na to da je u završnoj fazi izgradnje ultraluksuznog polarnog kruzera „Scenic Eclipse“ grupacija Scenic preuzela ključnu ulogu u završetku broda odlučivši se dovršiti ga u brodogradilištu Uljanik unatoč činjenici da Uljanik prolazi kroz najteže razdoblje u svojoj dugoj povijesti, podrška grupacije Scenic od velike važnosti za opstanak brodogradilišta i nastavak poslovnih procesa u Uljaniku.

Istaknuo je i da je dugogodišnja suradnja Uljanika i grupacije Scenic rezultirala iznimno bliskim i korektnim odnosima dviju tvrtki, što u velikoj mjeri predstavlja osnovu za buduće poslovne planove brodogradilišta Uljanik. Napomenuo je da je najbolja potvrda međusobnog povjerenja i kvalitete odnosa dviju tvrtki činjenica da je grupacija Scenic izrazila namjeru nastavka suradnje s Uljanikom i izgradnje dodatnih nekoliko ultraluksuznih polarnih kruzera u brodogradilištu Uljanik.

Predsjednik grupacije Scenic Glen Moroney je izjavio da vjeruje da će se financijski izazovi s kojima se Uljanik suočava u posljednjih 18 mjeseci sada okončati te da će se brodogradilište moći usredotočiti na završetak broda "Scenic Eclipse". Dodao je i da će izgradnja broda "Scenic Eclipse 2" započeti odmah po odobrenju programa restrukturiranja, te da su već započeti detaljni radovi u dizajniranju potpuno nove serije Scenicovih istraživačkih putničkih brodova koju bi moglo činiti nekoliko ultraluksuznih putničkih brodova koje će za grupaciju Scenic izgraditi Uljanik. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam