DAN D

KOLIKO ĆE PONUDA STIĆI ZA ULJANIK Div Grupa i Fincantieri, Scenic Grupa ili neki TREĆI INVESTITOR?


Ne treba zaboraviti ni puno puta potvrđenu priču o prijateljstvu i dobrim poslovnim odnosima koje ukrajinski Smart Holding, odnosno Vadim Novinski ima s nesuđenim strateškim partnerom Uljanika Dankom Končarom, pa ne bi preveliko iznenađenje ni kad bi se kroz zajedničku ponudu Kermas energija na mala vrata ponovno vratila u igru

 

Danas je "dan D" za sudbinu i budućnost pulskog brodogradilišta. Nakon što su jučer navečer definitivno zaključana vrata data rooma, a proces dubinskog snimanja okončan, danas se očekuju konačne ponude potencijalnih strateških partnera nakon kojih bi trebalo biti jasnije hoće li Uljanik na kraju uspjeti zaploviti prema željenom restrukturiranju ili će i nakon svega ipak završiti u stečaju.

Najbolja startna pozicija
Premda su službene informacije iz data rooma u proteklih mjesec dana pristizale na kapaljku, iz mozaika onih neslužbenih može se naslutiti da se vrlo ozbiljno računa na dvije ponude, i to na zajedničku ponudu Fincantierija i samoborskog DIV-a, te na ponudu australske Scenic Grupe. Prema intenzitetu iskazanog interesa i maksimalno ozbiljnom pristupu Uljanikovim papirima, dojam je da s „pool pozicije“ u tu utrku ipak kreće ekipa okupljena oko Tomislava Debeljaka. Vlasnik DIV-a i Brodosplita u nekoliko je navrata proteklih tjedana bio u Puli i Rijeci, te osim same dokumentacije snimio i stanje, odnosno stupanj dovršenosti gradnji u oba brodogradilišta. (Milan PAVLOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of