NAJNOVIJE


EDUKACIJA

U Županijskoj gospodarskoj komori u Puli predstavljene zakonske novosti: Za bavljenje pustolovnim turizmom potreban je certifikat

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Arhiva

Prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu, sve tvrtke, obrti te ostale pravne i fizičke osobe koje pružaju turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine za obavljanje pojedine aktivnosti

Nositelji i organizatori turističkih sadržaja u prirodi protekla su dva dana u Županijskoj gospodarskoj komori prošli edukaciju radi informiranja i usklađivanja poslovanja, najkasnije do 3. prosinca, s odredbama novog Zakona o pružanju usluga u turizmu. Novosti su predstavili Mladen Mužinić iz Komisije za školovanje HGSS-a i Martin Čotar, član Vijeća Zajednice pustolovnog turizma HGK-a.

Razina vještine

Prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu, sve tvrtke, obrti te ostale pravne i fizičke osobe koje pružaju turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine za obavljanje pojedine aktivnosti.

U izradu prijedloga Zakona bila je uključena i Zajednica pustolovnog turizma pri HGK-u. Na temelju njenog prijedloga, HGK je objavio popis aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma.

Dobili uvjerenja

To su biciklizam, planinarenje, jahanje, špiljarenje, slobodno penjanje, zipline, veslanje u kajaku i kanuu (kanuing), veslanje na dasci, padobransko jedrenje, kiteboarding, rafting i skakanje s užetom.

Polaznici edukacije dobili su uvjerenja, a HGK i Udruženje obrtnika Pule sufinancirali su iznos kotizacije za svoje članove.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam