U JUTARNJIM SATIMA

U UTORAK AKCIJA PROMETNE POLICIJE U PULI: Evo što će kontrolirati

Cilj akcije je uspostavljanje tolerantnijih odnosa u prometu između vozača i pješaka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Postaja prometne policije Pula sutra će od 8 do 10 sati na području grada Pule provesti preventivnu prometnu akciju "Dan ljubaznosti u prometu". Akcija je usmjerena na poticanje tolerantnijih odnosa između pješaka i vozača te smanjenja prometnih nesreća u kojima stradavaju pješaci.

U prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno je 20 prometnih nesreća obaranja pješaka, što je za deset prometnih nesreća ili 100 posto više u odnosu na isto razdoblje u 2021. godini te je pritom šest pješaka zadobilo teške ozljede, dok je 13 pješaka zadobilo lake tjelesne ozljede.

"Sa željom i ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Budući da se prometnom kulturom, uz poštovanje prometnih pravila i propisa, izravno utječe na vlastitu sigurnost, ali i na sigurnost drugih sudionika u prometu pozivamo građane da svojim primjerom aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti", poručuju iz policije.

Najljubaznije u prometu, koji u posljednjih pet godina nisu kažnjavani zbog prometnih prekršaja, policija će prigodno nagraditi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom