nema mira

U PULSKOJ ZRAČNOJ LUCI POSTOJI JOŠ JEDAN SINDIKAT. Zvonimir Lokmer: "Nezavisni sindikat ZL Pula nastao je zbog velikog nezadovoljstva radnika radom SIKD-a, a pad prometa ove godine je 90 posto!"

Naš cilj je suradnja, poboljšanje stanja i traženje rješenja, iznošenjem činjenica, a ne optuživanjem i svađanjem, jer takav stav vodi daljnjem produbljenju krize u ova ionako vrlo, vrlo teška vremena za sve, kaže Lokmer

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


"Nezavisni sindikat Zračne luke Pula nastao je zbog velikog nezadovoljstva radnika. I to ne zbog nezadovoljstva poslom ili upravom, ne, ne, nastao je zbog nezadovoljstva radom Sindikata Istre Kvarnera i Dalmacije! A i dan danas kolege iz SIKD-a glume da žele surađivati, ali nažalost samo žele biti glavni, i od nastanka Nezavisnog sindikata na sve moguće načine nas nastoje izbaciti i onemogućiti nam da sudjelujemo u radu. Naš cilj je suradnja, poboljšanje stanja i traženje rješenja, iznošenjem činjenica, a ne optuživanjem i svađanjem, jer takav stav vodi daljnjem produbljenju krize u ova ionako vrlo, vrlo teška vremena za sve", ističe se uz ostalo u priopćenju kojeg potpisuje Zvonimir Lokmer, predsjednik Nezavisnog sindikata Zračne luke Pula.

"Inicijativu za kolektivno pregovaranje i smanjenje materijalnih prava poslodavac je pokrenuo 5. 6. 2020 godine i to zbog toga jer u kolektivnom ugovoru postoji stavka koja kaže da se to mora napraviti ukoliko promet bude manji od 500.000 putnika. Na naš odgovor poslodavcu da ne možemo točno znati koliko će se morati smanjivati osnovica i materijalna prava radnika prije nego što završi sezona, listopad, plaće i prava radnika su cijelo vrijeme ostala ista, čak i s današnjim danom.

Pregovori su se samo intenzivirali u listopadu, ne i počeli. Točno je da je prihvaćeno 15 postotno smanjenje osnovice za razdoblje od 1. 10. 2020 do 30. 09. 2021. plus 3 mjeseca trajanja kolektivnog ugovora. To je prihvaćeno jer su se sami radnici Zračne luke odlučili na to iz razloga što se u tom slučaju KU ne bi prekidao i osnovica bi cijelo vrijeme trajanja ugovora bila fiksna. U slučaju da su radnici rekli da žele da aneks počne s 1. 11. 2020, osnovica ne bi bila fiksna i KU bi se mogao prekinuti prije njegovog isteka. Pad prometa ove godine je 90 posto, ili da budemo sto posto precizni 89,6 posto!!!, tvrdi Lokmer.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom