Ususret zimskoj hibernaciji

PULSKI AERODROM GODINU ZAVRŠAVA S 80 POSTO MANJE PRIHODA! Do europskih destinacija još samo nekoliko dana

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Snimio: Dejan ŠTIFANIĆ

Snimio: Dejan ŠTIFANIĆ


Još samo nekoliko dana iz Pule će se moći letjeti direktnim letovima prema nekim europskim destinacijama, a onda i pulski aerodrom kako to već zimi biva, odlazi u hibernaciju

Kroz pulsku Zračnu luku ove je godine prošlo ukupno 78.824 putnika uključujući tranzite i transfere što predstavlja 10 posto od prošlogodišnjeg prometa.

Iako se očekivalo da će godinu završiti s oko 100 tisuća putnika, to nažalost nisu uspjeli postići. I dok je lani aerodrom bilježio rekordan broj letova, a kraj godine završio s s 777.568 putnika, u ovim trenucima to zvuči nedostižno.

Još samo nekoliko dana iz Pule će se moći letjeti direktnim letovima prema nekim europskim destinacijama, a onda i pulski aerodrom kako to već zimi biva, odlazi u hibernaciju. 

Vršiteljica dužnosti direktorice Zračne Luke Pula Nina Vojnić Žagar kaže da je Pula četvrtkom i nedjeljom trenutno povezana letovima Ryanaira za London, subotom se može do Berlina, a ponedjeljkom i petkom odvijaju se letovi prema Bruxellesu. Ti će se letovi odvijati do 24. listopada.

- Deutsche Lufthansa leti subotom do 17. listopada. Od domaćih linija prometuje Croatia Airlines na liniji za Zagreb i Trade Air za Osijek i Split, ponedjeljkom i petkom, navela je Vojnić Žagar. Naglasila je da je ove godine kroz pulski aerodrom bilo najviše Britanaca (njih 32 posto). Slijede Nijemci (21 posto), domaći gosti (11 posto), Ukrajinci (9 posto) i Nizozemci (8 posto). 

- Zračna luka Pula je od travnja obustavila sve investicije. Do kraja godine planirano je ostvarenje oko 20 milijuna kuna prihoda, što je smanjenje od gotovo 80 posto u odnosu na 2019. godinu.

Jako je teško govoriti o novim destinacijama. Cilj nam je vratiti što više kompanija i destinacija koje su prometovale u prošloj godini, kaže Vojnić Žagar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini