HRVATSKA UDRUGA TURIZMA

DETALJNE INFORMACIJE ZA OVU SEZONU: Najveći broj letova prema našim turističkim destinacijama najavljen je s tržišta Njemačke, Beneluxa i Francuske

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Pula će prema najavama biti povezana i letovima Ryanaira, Luxairtoursa te easyJeta s tržištem Beneluxa, a najavljeni su i letovi iz Pariza, Frankfurta, Düsseldorfa i Londona. Lufthansa će od kraja lipnja letjeti na linijama iz Frankfurta i Münchena prema Dubrovniku i Splitu, a Frankfurt će se redovnom linijom povezati i s Pulom

 

Hrvatska udruga turizma sastavila je pregled aktualnih informacija o turizmu ne bi li što kvalitetnije i ažurnije informirala relevantne institucije i potencijalne goste na našim emitivnim tržištima. Kako navodi direktor HUT-a Veljko Ostojić, informacije u formi newslettera Croatia Tourism & Travel Weekly distribuirat će se na tjednoj razini, a sve konstruktivne sugestije na ovu temu su, kaže, dobrodošle.

U prvom broju ističe se da tijekom lipnja u Hrvatskoj nije zabilježen ni jedan novooboljeli od virusa COVID-19 te da Hrvatska ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u EU-u. I brojni svjetski mediji ističu Hrvatsku kao jednu od najsigurnijih turističkih destinacija, kao i činjenicu da naša država ima dobro organiziran zdravstveni sustav koji je za vrijeme najvećeg stupnja epidemije funkcionirao bez poteškoća, i koji je sad maksimalno spreman za ljetnu sezonu i povećan broj turista. 

Normalizacija prometa

Newsletter HUT-a vrlo je detaljan i koristan u ovom trenutku svima koji se na bilo koji način bave turizmom ili planiraju dolaziti u Hrvatsku, prepun svih neophodnih informacija na jednom mjestu, a kako se situacija bude nadalje mijenjala i određene mjere predostrožnosti dodatno popuštale, sve će se nove informacije moći dobiti svakog tjedna.

Zbog rasta interesa za Hrvatsku i normalizacije prometa unutar EU, uvodi se sve više avionskih linija koje omogućuju direktan let u Hrvatsku. Tako je Croatia Airlines, uz postojeće letove za Amsterdam i Frankfurt, od ovog tjedna pokrenuo i one za Kopenhagen te je najavio da od 8. lipnja kreću letovi za Zürich, dok se većina ostalih europskih destinacija otvara 15. lipnja. Navedeno potvrđuju i brojne najave aviolinija koje će tijekom glavnih ljetnih mjeseci povezivati hrvatske destinacije s ključnim emitivnim tržištima. Prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica prikupila putem svojih ureda predstavništava, najviše letova najavljeno je za drugu polovinu lipnja i početak srpnja za zračne luke Split i Dubrovnik, kao i za Zadar, Pulu, Zagreb i Rijeku, a najveći broj letova prema hrvatskim destinacijama najavljen je s tržišta Njemačke, Beneluxa i Francuske.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini