SINDIKATI O PREGOVORIMA U ZRAČNOJ LUCI PULA: "Mirenje neuspješno, maske su pale"

| Autor: Glas Istre
(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) jučer je objavio priopćenje kojeg potpisuje šefica sindikata ;Marina Cvitić, a u kojem teško optužuje direktoricu Zračne luke Pula Ninu Vojnić Žagar. Cvitič ističe, uz ostalo, da je SIKD u Zračnoj luci Pula pokrenuo proces mirenja zbog odbijanja poslodavca da nastavi pregovore, odnosno zbog otkaza Kolektivnog ugovora.

"Na žalost mirenje koje je održano u petak nije uspjelo i nije rezultiralo nastavkom pregovora, ali je mnogo toga postalo jasno. Direktorica Zračne luke Pula nije pregovarala u dobroj vjeri kako zakon nalaže i nije joj bila istinska namjera potpisati Anex Kolektivnom ugovoru kojim bi na godinu dana zaštitila plaće radnika i radna mjesta kako nastoji prikazati. Naprotiv, uspostavilo se da su joj namjere u potpunosti suprotne. Neprihvaćanjem jedina dva preostala prijedloga SIKD-a, a to je isplata plaće radnicima najmanje u visini odobrene potpore za očuvanje radnih mjesta i preuzimanje obveze da u godinu dana kolika bi bila primjena Anexa Kolektivnom ugovoru s umanjenim pravima radnika neće otkazivati ugovore o radu radnicima, jasno je dala do znanja da joj nije stalo ni do zašite radnih mjesta, niti do socijalnog položaja radnika.

Tijekom mirenja nije uvažila argumente Sindikata te je nedvosmisleno odbila prijedlog Sindikata da tijekom naredna dva dana još jednom razmotri stavove sindikata i da nastavimo mirenje u ponedjeljak. Odbila je i prijedlog da se povuče odluka o otkazu Kolektivnog ugovora i nastave pregovori. Zbog upornosti sindikata, ipak se odala: „Ne želi se odreći prava da otkazuje ugovore o radu radnicima“. Maska je konačno pala", rekla je uz ostalo Cvitić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum