Iduća dva dana

U PULSKOJ GRADSKOJ VIJEĆNICI: Međunarodna specijalistička škola o bolesti ovisnosti

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Puska Gradska palača (Snimio Milivoj Mijošek)

Puska Gradska palača (Snimio Milivoj Mijošek)


Iduća dva dana, 3. i 4. lipnja, Europski centar za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (ECPD) održat će XIII ECPD Međunarodnu specijalističku školu „Suvremena dostignuća u prevenciji, liječenju i rehabilitaciji bolesti ovisnosti” s glavnom temom "Imperativ revitalizacije socijalno psihijatrijskih programa".

Početak događaja zakazan je 3. lipnja u 10 sati u vijećnici Grada Pule, a Školu će uvodnim izlaganjima otvoriti pulski gradonačelnik Filip Zoričić, izvršni direktor ECPD i akademik prof. dr. Negoslav Ostojić te direktor Škole, predsjednik Hrvatskog društva za ovisnosti i voditelj Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za ovisnosti prof. dr. Zoran Zoričić.

ECPD Univerzitet za mir UN-ovu Školu organizira u okviru Međunarodnog programa transfera sistema znanja u području medicinskih znanosti. Njezin je cilj da polaznike - liječnike, pedagoge, psihologe, socijalne radnike i druge stručnjake upozna sa najnovijim saznanjima, praktičnim i znanstvenim dostignućima u području prevencije, liječenja i rehabilitacije bolesti ovisnosti u izvanrednim situacijama.

Središnje teme ovogodišnje škole su digitalizacija i bolesti ovisnosti u Agendi 2030 UN, trendovi i problematika droga u Hrvatskoj, funkcioniranje sistema zaštite mentalnog zdravlja tokom COVID krize, dualni poremećaji u vrijeme epidemije COVID-19, multidisciplinarni pristup liječenju žena u ovisnosti, praktični aspekti suradnje zdravstva, socijalne skrbi i nevladinih organizacija, izazovi regulacije proizvodnje, prometa i upotrebe psihoaktivnih supstanci i drugo. Polaznici će nakon završene Škole dobiti međunarodni Certifikat ECPD Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum