kampanja "Hrvatska volontira"

U Puli volonteri četkali i uljepšali napuštene pse

| Autor: Lara BAGAR
Volonterska akcija čišćenja i uljepšavanja skloništa za životinje udruga Snoopy i Fido

Volonterska akcija čišćenja i uljepšavanja skloništa za životinje udruga Snoopy i Fido


Jučer su mladi iz Volonterskog kluba Gimnazije Pula, njih 19, uz podršku Volonterskog centra Istre u suradnji s 12 štićenika Dječjeg doma "Ruža Petrović" proveli volontersku akciju čišćenja i uljepšavanja skloništa za životinje udruga Snoopy i Fido te su tom prilikom četkali i šetali pse. Sama akcija provodi se u okviru dvogodišnjeg programa Lokalni Volonterski centar Istra te ovoga tjedna u sklopu kampanje Hrvatska volontira koja se održava od 11. do 14. svibnja. U Istarskoj županiji održat će se čak devet volonterskih aktivnosti, od čega četiri u Puli.

Danas će se u prostoru volonterskog centra Istre održavati kreativne radionice na kojima će članovi Kluba mladih volontera VCI-ja i Udruge ZUM u sklopu projekta "Volontiranje - snaga mladih" izrađivati rukotvorine. One će u petak od 9 do 12 sati biti izložene na štandu na središnjoj tržnici kao doprinos humanitarnoj akciji More ljubavi udruge Naš san njihov osmijeh. Osim na radionicama, volonteri izrađuju i kod kuće, a također i djeca iz OŠ Stoja u okviru izvannastavnih aktivnosti. Stoga se pozivaju građani da posjete štand, informiraju se o humanitarnoj akciji te podrže samu akciju, kao i uključenu djecu i mlade u njihovom društveno korisnom angažmanu.

U subotu se u OŠ Stoja održava Obiteljski volonterski dan, u okviru projekta "Rastemo kroz volontiranje" koji zajednički organiziraju VCI te osnovne škole Stoja, Šijana i Svetvinčenat.

Sve su to ovogodišnje aktivnosti koje Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske organiziraju dvanaestu kampanju Hrvatska volontira kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum