BOGAT PROGRAM

U nedjelju Dani srpske kulture u Istri

| Autor: Duška PALIBRK
(Snimio Neven Lazarević)

(Snimio Neven Lazarević)


U nedjelju, 19. rujna, u Puli se održavaju 13. Dani srpske kulture u Istri. Na Portarati će se od 10 do 13 sati na štandovima predstaviti stari zanati od pruća, narodni suveniri i rukotvorine.

U Domu hrvatskih branitelja u 10 sati otvara se izložba radova slikara Dušana Tatalovića i ikone Biljane Erić iz Vukovara. U večernjem programu od 19 sati nastupa ansambl "SKD-a "Prosvjeta" te Tamburaški orkestar i solisti iz Vukovara, uz prezentaciju rudarskih običaja i degustaciju jela i pića, također u režiji Vukovaraca.

Organizator je Zajednica Srba u Istri uz pomoć Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, Srpskog narodnog vijeća, Istarske županije, Grada Pule i TZ-a Pule.

Ansambl narodnih igara SKD-a "Prosvjeta" iz Vukovara osnovan je 2001. godine. Imaju 50-ak aktivnih plesača, koji su po potrebi i pjevači, a orkestar broji 12 članova.

Umjetnički rukovodilac je Dalibor Milovančević, a šef orkestra Zoran Bogdanović. Odlukom Glavnog odbora SKD-a "Prosvjeta" iz Zagreba 2006. godine ANI Vukovar imenovan je Ansamblom od posebnog značaja za Društvo i srpsku nacionalnu zajednicu u Hrvatskoj. Nosioci su sedam zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane plakete, kao i specijalnih nagrada za koreografiju "Igara iz okoline Vukovara" i "Igara iz Srijema".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of