NAJNOVIJE


DJECA U POKRETU

U Istru dolazi oko tri tisuće mladih sportaša: CILJ JE POPULARIZACIJA DJEČJE SPORTSKE AKTIVNOSTI

| Autor: Andrea LONČARIĆ

Tisuće mladih nogometaša, rukometaša i tenisača ovog proljeća dolaze u Istru. Okupit će ih projekt Snaga djece u pokretu, čije će se šesto izdanje od 16. do 20. travnja održati u Rovinju, Puli i Poreču. Projekt koji će privući više od 3.000 djece iz devet zemalja pokrenula je Akademija zdravog življenja sa ciljem popularizacije dječje sportske aktivnosti. Središnji događaj projekta je turnir Croatia Trophy.

Promocija i podizanje svijesti o sportu

Sportaši i sportašice u dobi od 9 do 17 godina, raspoređeni u 150 ekipa, natjecat će se na turniru, ali i što je važnije, sklapati nova prijateljstva kroz sport. Barcelona, Viborg Danska, Celje Pivovarna Laško Slovenija i Dinamo samo su neki od poznatih klubova čiji su mališani zaigrali prijašnjih godina na turniru. Od ove godine nogometu i rukometu pridružuje se i novi sport, tenis. Projekt teži humanitarnom i socijalnom osvještavanju društva te razvoju pozitivnih sportskih osobina ali i međusobnog razumijevanja i prihvaćanja, bez obzira na različitosti.

U sklopu Snaga djece u pokretu održat će se i jedan od turnira nogometne lige i rukometne lige za djecu s teškoćama u razvoju (Special Power League). Cilj ove lige jest promocija i podizanje svijesti o sportu i tjelesnim aktivnostima kod djece s teškoćama u razvoju. Na taj način, djeci s teškoćama u razvoju pružaju se nove mogućnosti u ostvarivanju potreba za sportskom aktivnošću i priliku za uključivanje u društvo. Projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i brojnih hrvatskih sportskih klubova, a jedan od turnira održat će se upravo u Rovinju, od 16. do 20. travnja, paralelno s turnirom Croatia Trophy.

Simpozij na temu edukacija trenera

Edukativni dio projekta Snaga djece u pokretu namijenjen je odraslima. Simpozij na temu edukacija trenera, roditelja i stručnih suradnika za rad u sportu s djecom s teškoćama u razvoju održat će se 17. travnja, a ima za cilj osposobiti zainteresirane liječnike, trenere, psihologe i roditelje za što kvalitetniji rad s djecom koja imaju poteškoće u razvoju. Partner projekta je i sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska koja će 17. travnja održati zajednički trening na otvorenom za sve građane kao i posebnu radionicu Mentalnog treninga.

Projekt se održava u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, Hrvatskim rukometnim savezom, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Istarske županije te gradovima Rovinjom, Pulom i Porečom. Svoju potporu projektu dali su i Zaklada Mateo Kovačić, JANAF, HEP, agencija ATI kao tehnički organizator te brojni drugi partneri projekta.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam