ODLUČNO NE

U Gradu smatraju da predškolskih ustanova ima dovoljno: VRTIĆ SE IPAK NEĆE GRADITI NA SISPLACU

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Neven LAZAREVIĆ)

Izgradili smo vrtić na Velom Vrhu pa je nepotrebno graditi novi. Izvrsno surađujemo i s privatnim vrtićima, kaže Robert Cvek

Sva djeca sa Sisplaca su upisana u vrtić i zato se u tom dijelu grada vrtić neće graditi, za to nisu predviđena sredstva u proračunu, kazala je pročelnica za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, odgovarajući na protekloj sjednici Gradskog vijeća na pitanje SDP-ove vijećnice Alke Starac. Ona pak tvrdi da znatan broj roditelja nije uspio upisati djecu u vrtić, dok neki, kazala je, upisuju djecu u udaljene ustanove.

- Na području Mjesnog odbora Sv. Polikarp - Sisplac potreban je kvalitetan, namjenski vrtić, rekla je Starac, objašnjavajući da su postojeći vrtići otvoreni u nenamjenskom, nedovoljno uvjetnom prostoru.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek kazao je da je u Puli najveći postotak upisanosti u vrtiće među svim gradovima u državi.

- Sva djeca, čiji roditelji zadovoljavaju uvjete, su upisana. Izgradili smo vrtić na Velom Vrhu pa je nepotrebno graditi novi. Izvrsno surađujemo i s privatnim vrtićima, izjavio je Cvek.

Ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Loretta Morosin je, odgovarajući na pitanje IDS-ove vijećnice Elena Gattoni Stepanov, kazala da je prije dva tjedna ishodovana građevinska dozvola za gradnju nove zgrade ove ustanove u Šijani, kod žuto-plavih nebodera.

Upisali su se i u zemljišne knjige, što je preduvjet da se do kraja ovog mjesec prijave na europski natječaj objavljen posredstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a. Rezultati natječaja bit će objavljeni idućeg ožujka, a ravnateljica se nada da bi se u novu zgradu, za koju je izrađen glavni projekt, trebali useliti u školskoj godini 2021./2022.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom