Bio je to pravi roštiljarka party na otoku. U nedjelju je na Fratarskom otoku, tom omiljenom već mitskom mjestu ljetovanja Puljana održana tradicionalna Grilijada, natjecanje u pripremi roštilja.
Deset prijavljenih ekipa dobilo je meso i pedoče netom prije početka natjecanja, a kreativnost su donijeli sa sobom i izvukli kada je zatreštala glazba za početak megaroštilja na otoku. Bez daljnjega bilo je to najtoplije mjesto na otoku - roštilj, dim, znoj, adrenalin i onaj tajni sastojak koju je svaka od deset ekipa čuvala kao adut "u hlačicama" ne bi li time ona osvojila nepca žirija kojim je i ove godine kao i svake predsjedalo najpoznatije kulinarsko ime u Hrvatskoj - David Skoko, koji kao i ostali Puljani odmor svakoga ljeta provodi upravo na Fratarskom.
Konačno su, nakon šest godina pokušaja pobjedu odnijeli Maledeti Zlavi, veselo društvo tradicionalnih kampera na Fratarskom.
Gladne oči su osvojile drugo mjesto, dok je Bukovlje bilo treće.
Dišpet, ženska ekipa koja je lani osvojila prvo mjesto ove godine nije obranila naslov, ali je sudionike zasjenila vizualnim identitetom, odnosno šarenim i sjajnim kostima.
Osim žirija, glavni degustatori bila su mnogobrojna djeca i publika koja je bodrila deset ekipa, a kosti su ostale i za ljubimce koji su također omastili brk na još jednoj urnebesnoj Grilijadi.