(Snimio Marcello Rosanda)
Prošle subote Fratarski otok, na kojem ljetuju brojni Puležani, opet je mirisao na dobro raspoloženje i na roštilj. Održana je ondje 10. jubilarna Grilijada, ekipno kulinarsko natjecanje u kojem se tražio najbolji majstor roštilja. Deset ekipa pripremalo je po četiri jela, što znači - 40 različitih zalogaja pred žirijem. Nije to lak zadatak, priznaje chef David Skoko, koji je s Matijom Horgom i Robertom Ivetom morao kušati sve. Svi natjecatelji dobili su iste sastojke, a pripremali su kadela, svinjsku vratinu, mljeveno meso i pola pileta. Najuspješniji su bili Rezerva, Kužina poli Đane, Tri pijata kalamara i Boćari. Veselja i dobre zabave, uz pravu ekipu i glazbu, nije nedostajalo.
Žiri Matija Horg, Robert Iveta i David Skoko (Snimio Marcello Rosanda)
- Za nas koji preko ljeta živimo na otoku to je uvijek jedan lijep i veseli dan, zajedno s cirkuskim kampom, pa se sve to lijepo nadopunjava. A navečer je atmosfera bila krasna uz DJ Keđu, zabavljali smo se skoro do jutra, kaže Skoko.
Za rujan su najavljene i nove sportsko-zabavne aktivnosti. Matija Ivetić, voditelj kampa Veruda, otkrio je da će 6. i 7. rujna biti održan 30. jubilarni turnir Green Volley mješovite odbojke, čime će se i službeno zatvoriti sezona na Fratarskom otoku.