International Dance Federation

Svjetsko prvenstvo u modernim i sportskim plesovima: U Domu sportova nastupa 1.200 plesača iz 13 država

| Autor: Doria Mohorović
Arhiva (Snimio Dejan Štifanić)

Arhiva (Snimio Dejan Štifanić)


U organizaciji IDF-a (International Dance Federation) i Art Dance studija, od sutra do nedjelje u pulskom Domu sportova održava se Svjetsko prvenstvo u modernim i sportskim plesovima, najavljeno je na konferenciji za novinare u Turističkoj zajednici Pule.

Manifestacija počinje u 17.30 na Trgu kralja Tomislava, s kojeg će se povorka uz Puhački orkestar Grada, uputiti prema Domu sportova "Mate Parlov" na svečanu ceremoniju otvaranja i dobrodošlicu svim sudionicima. Pozvani su, naime, svi koji žele uživati u programu, a ulaz je besplatan.

Voditeljica Art Dance studija Tatjana Samuele Ban napominje da na plesno natjecanje dolazi 1.200 plesača i plesačica iz 13 različitih zemalja.

- Sudionici će se natjecati u 19 disciplina plesa, a neke od njih su suvremeni ples, jazz dance, balet, hip hop, trbušni i latino plesovi, fit kid, disco dance. Svi su oni podijeljeni u različite kategorije: od solo nastupa, dueta, malih grupa, formacija, produkcija, a usto su i podijeljeni u dobne kategorije, od pet do trideset godina, kaže Samuele Ban. Natjecanje će, veli, početi u četvrtak, a trajat će do nedjelje, 29. svibnja, i to od ranih jutarnjih sati pa sve do navečer, kad se dodjeljuju pehari i medalje.

Iako, napominje, do zadnjeg trenutka nisu znali hoće li se natjecanje održati, ističu da su uspjeli sve dosta brzo isplanirati da bi mogli dati priliku plesačima da se napokon mogu uživo natjecati.

- Naš plesni studio će se predstaviti s 28 koreografija u različitim disciplinama i kategorijama. To nam je trinaest grupa i nadamo se da će sve proći dobro kao i do sada. Poslije tog perioda otvaranja i zatvaranja, potrudili smo se koliko je to bilo u našoj moći da predstavimo najbolje Hrvatsku i da uspijemo osvojiti neku medalju, kaže Samuele Ban. Prema njenim riječima, svi zainteresirani koji žele doći popratiti program i navijati za Puležane, mogu kupiti ulaznice na ulazu u Dom sportova svakog dana po cijeni od 35 kuna.

Leandro Senesi iz IDF-a izrazio je zadovoljstvo što se natjecanje ponovo događa u Puli, te najavio da, iako je to dosad bilo u Italiji, ubuduće će upravo Pula biti sjedište IDF-a. Spomenuto natjecanje u organizaciji IDF-a održava se već dvadeset godina, a od toga je pet puta Pula bila domaćin - 2008., 2014., 2018., 2019. i 2022. godine.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Pule, izrazila je zadovoljstvo što će "Pula ponovno zaplesati". Pričajući o ukupnom broju natjecatelja od 1.200 plesača, Cinkopan Korotaj ističe da su to vrlo lijepe brojke, a da će manifestacija dovesti neke nove goste u predsezoni koji će uz ples razgledati i grad, a vjeruje da će se poslije i ponovno htjeti vratiti u Pulu.

U ime Grada, prisutnima se obratila Ivana Sokolov, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade, koja je čestitala organizatorima na uloženom trudu. Izrazila je zadovoljstvo što je Grad peti put odabran kao domaćin svjetskog prvenstva.

- Popularna smo destinacija i drago mi je da je to tako jer mislim da će natjecatelji osim u plesu, i osim što će cijeli grad odisati plesom, moći uživati i u lijepom vremenu, a i da će uživati u kulturnim sadržajima, u gastronomiji i svemu onome što ide uz takvo natjecanje, naglašava Sokolov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of