PJEŠAČENJE PO STAZI VJEVERICA

SVJETSKI DAN HODANJA: Prvi koraci su najvažniji - važno je započeti s pješačenjem i vježbanjem

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Neven LAZAREVIĆ)

Samo obilježavanje Svjetskog dana hodanja pokrenula je međunarodna organizacija za rekreaciju TAFISA/The Association For International Sport off All) 1991. godine, a prijedlog je bio da se obilježava svaki prvi vikend u listopadu diljem svijeta

Svjetski dan hodanja obilježen je prigodnim pješačenjem stazom Vjeverica na Lungomareu u organizaciji Grada Pule, Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije uz potporu Istarske županije, a voditelji aktivnosti bili su članovi Udruge kineziologa grada Pule.

Samo obilježavanje Svjetskog dana hodanja pokrenula je međunarodna organizacija za rekreaciju TAFISA/The Association For International Sport off All) 1991. godine, a prijedlog je bio da se obilježava svaki prvi vikend u listopadu diljem svijeta.

Počelo vježbama

U Puli je taj dan, iako nije okupio veliki broj sudionika, protekao u znaku dobrog raspoloženja. Krenulo se s Trga kralja Tomislava u 9 sati, a sve je započelo vježbama u suradnji i pod stručnim vodstvom Udruge kineziologa. Potom se pješačilo Lungomareom, jednim od omiljenih šetališta Puljana svih generacija.

Pješačenje je završeno u trgovačkom centru May city Stoja gdje su učenici pulske Medicinske škole mjerili tlak svim zainteresiranim građanima, a djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dijelili su edukativne materijale vezane uz promicanje zdravog načina života. Staza koju su sudionici pješačenja prošli bila je dugačka tri i pol kilometara.

(Ne)aktivnost

Prema dostupnim podacima o tjelesnoj (ne)aktivnosti vidi se jasna potreba za aktivnostima promicanja zdravih stilova života, a posebno pravilne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti kod svih dobnih skupina.

Ovo je samo jedna od akcija promicanja zdravoga života i masovnog pješačenja među širom populacijom. Na taj je način ponuđen primjer zdravog života i hodanja svim sugrađanima, tako da naprave veliki korak za unapređenje vlastitoga zdravlja na jednostavan način.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater