SAZNAJEMO

Grad rješava prometni kaos: PET ULICA U PULI POSTAJU JEDNOSMJERNE

| Autor: Glas Istre

Dijelovi pet pulskih ulica uskoro bi mogli postati jednosmjerni. Riječ je o ulicama na Gregovici gdje sve češće dolazi do prometnog kaosa. 

"Kako bi se mještanima navedenog naselja, ali i svim drugim građanima - korisnicima javnoprometnih površina ovoga dijela grada, omogućilo sigurnije prometovanje i kretanje pješaka po nogostupima, s posebnim naglaskom na osobe smanjene pokretljivosti, djecu, majke s  kolicima i druge, Grad Pula je  naručio izradu prometnog elaborata reorganizacije prometovanja na Gregovici kroz definiranje jednosmjernih ulica, uz istovremeno predviđanje što većeg broja uzdužnih parkirnih mjesta u istim ulicama", kažu iz Grada i dodaju:

"Naime, od strane Grada Pule kao i Mjesnog odbora Gregovica, te pojedinačno od strane mještana Gregovice koji su se obratili Gradu, detektiran je problem prometovanja i problem  prometa u mirovanju u predmetnom naselju, a koji je posljedica sve veće izgrađenosti unutar naselja, kao i povećanje standarda građana koji rezultira posjedovanjem više osobnih vozila po domaćinstvu. Zbog toga su vozila učestalo parkirana na nogostupu, nerijetko s obje strane kolnika, čime je onemogućeno nesmetano odvijanje prometa, prvenstveno onog pješačkog".

Kako bi se riješilo predmetno pitanje, nakon detaljnog sagledavanja konfiguracije naselja i širine prometnica, Grad Pula je zajedno s ovlaštenim projektantom prometnog elaborata utvrdio mogućnost kvalitetnog odvijanja prometa putem uvođenja jednosmjernog prometovanja na sljedećim ulicama:


-        Argonautska ulica - od raskrižja s Ulicom Istarskog razvoda do raskrižja s Kraškom ulicom
-        Ulica Gregovica - od raskrižja s Kraškom ulicom do raskrižja s Ulicom Istarskog razvoda
-        dio Dvigradske ulice – od raskrižja s Ulicom Gregovica do raskrižja s Argonautskom ulicom
-        dio Županske ulice - od raskrižja s Rašporskom ulicom do raskrižja s Kolhiđanskom ulicom
-        dio Ulice Proštinske bune - od Kolhiđanske ulice do Rašporske ulice

grega

Slijedom ishodovane suglasnosti MUP-a na izrađeni prometni elaborat, Pula parking d.o.o. će, temeljem Rješenja donijetog od strane Grada Pule,  tokom sljedeće tjedna započeti s postavljanjem stupova za prometne znakove, nakon čega ide postavljanje prometnih znakova i obilježavanje odgovarajuće popratne horizontalne signalizacije, kojom će se uspostaviti novi - jednosmjerni režim prometovanja na Gregovici zajedno s obilježavanjem više desetaka novih besplatnih parkirališnih mjesta.

"Upravo ova reorganizacija prometa potvrđuje da Grad Pula provodi aktivnosti sukladno potrebama građana, a sve ukoliko postoje pretpostavke i mogućnosti za poduzimanje istih radnji, kao što je slučaj naselja Gregovica. Istaknimo nadalje da će Grad, kao i do sada, nastaviti s provođenjem aktivnosti koje doprinose povećanju standarda i kvaliteti života mještana Pule, a dobra suradnja s mjesnim odborima i otvorena komunikacija s građanima u tome imaju ključnu ulogu", zaključuju iz Grada Pule. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater