domaćin grad pula

SUSRET GRADONAČELNIKA I PODUZETNIKA Zoričić: Nakon propasti Uljanika i pokušaja ponovnog uspostavljanja brodogradnje u Puli, pred je gradom velika, nova prilika koju treba iskoristiti

| Autor: Glas Istre
Konferencija "48 sati"

Konferencija "48 sati"


Aktivna uloga gradova i lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti glavna je tema 13. susreta gradonačelnika i poduzetnika, koji tradicionalno organizira poslovni tjednik Lider u suradnji s Udrugom gradova, a domaćin je Grad Pula. Otvoren je u srijedu, u pulskom hotelu Park Plaza Histria.
Tijekom održavanja koji traje do 26. studenoga raspravit će se i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora radi poticanja razvoja lokalnih jedinica, a bit će predstavljeni uspješni primjeri i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.
Domaćin susreta, gradonačelnik Pule Filip Zoričić u pozdravnom je govoru rekao da je uvjeren da će ovaj 13. susret gradonačelnika i poduzetnika biti sretan bez obzira na brojku. Naglasio je značaj ove konferencije koja u ova dva dana neće biti politički, nego nadpolitički skup lidera lokalnih zajednica, izrazivši zadovoljstvo što je Pula dobila priliku da bude domaćin.  
Gradonačelnik Zoričić govorio je o primjerima dobre prakse najvećeg istarskog grada istaknuvši kako je, nakon propasti Uljanika i pokušaja ponovnog uspostavljanja brodogradnje u Puli, pred gradom velika, nova prilika koju treba iskoristiti.
"Očekuju nas novi izazovi, nove prilike koje svakako trebamo iskoristiti. Svi mi kao gradonačelnici moramo biti moralni, vrijedni i raditi za javni interes. Jednostavno moramo biti lideri", poručio je Zoričić.

Govoreći o Konferenciji '48 sati' glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović naglasio je da je riječ o jedinstvenom skupu koji ima za cilj spajanje poduzetnika i gradonačelnika, odnosno da se kroz druženje vidi što gradovi trebaju, a što poslovna zajednica može ponuditi.

Gradonačelnik Zoričić u četvrtak, 25. studenoga sudjeluje na okruglom stolu na temu "Razvojne vizije gradova", a zadnjeg dana 13. Susreta gradonačelnika i poduzetnika gradonačelnikova savjetnica za zelene politike Koviljka Aškić na okruglom stolu "Energija iz otpada - snaga otpada".  

"Financiranje projekata gradskih i lokalnih potreba je sve teže i potrebno je pronalaziti nove modele suradnje gradskih vlasti i poslovne zajednice", poručili su organizatori iz Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i poslovnog tjednika Lider te istaknuli nužnom mogućnost da gradovi generiraju poslovnu aktivnost koja će doprinijeti održivom razvoju.

Gradonačelniku Zaprešića Željku Turku povjeren je treći po redu četverogodišnji mandat na mjestu predsjednika Udruge gradova kojega su uoči otvaranja konferencije izabrali članovi Skupštine. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini