ZAGREB

Ministar Malenica otvorio 11. susret gradonačelnika i poduzetnika u Šibeniku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar uprave Ivan Malenica otvorio je u srijedu navečer 11. Susret gradonačelnika i poduzetnika "48 sati" koji se do petka održava u Amadria Parku u Šibeniku u organizaciji poslovnog tjednika Lider.

"U Europskoj unije težište nije na smanjenju jedinica lokalne samouprave, već u njihovoj suradnji. Ministarstvo uprave će nastaviti podržavati gradove i općine u jačanju njihove suradnje, čemu je doprinio i ovaj skup.  Nastojat ćemo ojačati financijski i administrativni kapacitet lokalne samouprave te njihovu autonomiju i samostalnost u planiranju i financiranju", rekao je ministar Malenica i dodao kako se razmišlja o tome da se sve to definira i posebnim zakonom.

Malenica je istaknuo kako je fiskalnom decentralizacijom država lani prepustila jedinicama lokalne samouprave dvije milijarde kuna. Za državnu i za lokalnu upravu važnom je ocijenio i digitalnu transformaciju.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić pohvalio se da je vrijednost investicija u Šibeniku oko 1,4 milijuna kuna, dok je šibensko-kninski župan Goran Pauk istaknuo da, zahvaljujući turizmu, raste gospodarska aktivnost u županiji i u drugim sektorima - u poljoprivrede i tradicionalno jakoj metalskoj industriji.

Sudionike susreta pozdravio je i predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, član Uprave Hrvatske poštanske banke Anto Mihaljević te glavni urednik poslovnog tjednika Lider Miodrag Šajatović.

Konferencija će trajati tri dana, a najavljen je veliki broj predavača te nekoliko panel rasprava i okruglih stolova. Na konferenciji se okupilo oko 450 sudionika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum