PULA

Grad Pula domaćin 13. susreta gradonačelnika i poduzetnika. ZORIČIĆ: Svi mi kao gradonačelnici moramo biti moralni, vrijedni i raditi za javni interes. Jednostavno moramo biti lideri

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Aktivna uloga gradova i lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti glavna je tema 13. susreta gradonačelnika i poduzetnika koji je u srijedu navečer otvoren u pulskom hotelu "Park Plaza Histria".  Tijekom dvodnevnog susreta raspravit će se i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora radi poticanja razvoja lokalnih jedinica, a bit će predstavljeni uspješni primjeri i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima. Pulski gradonačelnik Filip Zoričić govorio je o primjerima dobre prakse najvećeg istarskog grada istaknuvši kako je, nakon propasti Uljanika i pokušaja ponovnog uspostavljanja brodogradnje u Puli, pred gradom velika, nova prilika koju treba iskoristiti.

"Očekuju nas novi izazovi, nove prilike koje svakako trebamo iskoristiti. Svi mi kao gradonačelnici moramo biti moralni, vrijedni i raditi za javni interes. Jednostavno moramo biti lideri", kratko je poručio Zoričić koji će u četvrtak sudjelovati na okruglom stolu na temu "Razvojne vizije gradova", a u petak na okruglom stolu "Energija iz otpada - snaga otpada".  "Financiranje projekata gradskih i lokalnih potreba je sve teže i potrebno je pronalaziti nove modele suradnje gradskih vlasti i poslovne zajednice", poručili su organizatori iz Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i poslovnog tjednika Lider te istaknuli nužnom mogućnost da gradovi generiraju poslovnu aktivnost koja će doprinijeti održivom razvoju.

Regionalna politika u Europskoj uniji jedna je od najvažnijih, a i u Hrvatskoj se sve više pozornosti posvećuje važnosti gradova, županija i regija. Teme ovogodišnjeg skupa su: financiranje projekata lokalne zajednice, zajedno do održivosti - Zakon o gospodarenju otpadom, razvojne vizije gradova, digitalno i transparentno...

Programski dio 13. susreta gradonačelnika i poduzetnika otvorit će u četvrtak ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. Udruga gradova u RH u Puli će održati i sjednicu predsjedništva i skupštinu udruge na kojoj će izabrati novog predsjednika. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of