PARTNERSTVO FET-a i Baskonije-Alaves

Studenti Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" učit će od ponajboljih SVJETSKIH SPORTSKIH MENADŽERA I MARKETINŠKIH STRUČNJAKA

Direktor NK Istra 1961 Mikel Lauzurica Evolet i dekan Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Robert Zenzerović (D. ŠTIFANIĆ)

Direktor NK Istra 1961 Mikel Lauzurica Evolet i dekan Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Robert Zenzerović (D. ŠTIFANIĆ)


Pulski studenti učit će od ponajboljih svjetskih sportskih mendžera, marketinških stručnjaka zaposlenih u španjolskoj grupaciji Baskonia-Alaves, koja je vlasnik Nogometnog kluba Istra 1961. To im je formalno omogućeno sporazumom koji su u utorak potpisali dekan Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Robert Zenzerović i direktor NK Istra 1961 Mikel Lauzurica Evolet. No, tim sporazumom nije dogovorena samo praksa pulskih studenata u španjolskoj grupaciji, već i predavanja njihovih stručnjaka na FET-u, organiziranje radionica, istraživanja.

- Bitna nam je interakcija s ljudima u sredinama u kojima poslujemo. Zato nam je ovdje važna suradnja s ljudima iz Pule i Istre. Moramo razviti program i dovesti mlade talentirane studente da rade s nama i uče od naših stručnjaka, da vide kako funkcionira poslovni menadžment u nogometu, odnosno sportu općenito ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi, istaknuo je Mikel Lauzurica Evolet.

Do suradnje je došlo na inicijativu grupacije Baskonia-Alaves, rekao je Zenzerović.

- Logički nam se nametnula mogućnost suradnje budući da vlasnik NK Istre raspolaže sa značajnim ljudskim kapitalom, sa stručnjacima koji pokrivaju respektabilna ekonomska područja. Stoga očekujemo njihova gostovanja na našoj nastavi, gdje bi predavali o temama prvenstveno vezanim uz sportski menadžment. S druge strane, FET s 48 nastavnika NK Istri može ponuditi sadržaj, organizaciju radionica, istraživanja iz pojedinih područja te druge usluge. Ovime želimo potaknuti studente na bavljenje sportom, ali i na odlaske na nogometne utakmice Istre 1961 radi općenite popularizacije nogometa, naglasio je Zenzerović. (B. Ž.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE 16. SIJEČNJA 2019.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum