ODOBRENI I ODBIJENI PROGRAMI 

Predstavljanje istarskih umjetnika izvan granica


U programima Međunarodne kulturne suradnje Ministarstva kulture Republike Hrvatske za 2018. godinu Savez udruga Rojca dobit će 9.800 kuna za programe "Društveni centar Rojc - dio međunarodne mreže nezavisnih kulturnih centara Europe", "Trans Europe Halles" (TEH), Švedska, te za konferenciju i put u Bilbao i Pariz u svibnju, odnosno u listopadu 2018.

Zagrebački plesni ansambl dobiva 32 tisuće kuna za Mediteranski plesni centar - međunarodne rezidencijalne i edukativne programe za Mediteranski plesni centar Svetvinčenat u trajanju od 15. travnja do 15. studenoga 2018.

Mario Penzar za prezentaciju "Orguljska glazba u Istri 16. i 17. stoljeće i glazba hrvatskih arhiva 17. i 18. stoljeće u komparaciji s europskim civilizacijskim krugom" u Argentini u ožujku 2018. dobiva sedam tisuća kuna, dok Savez kulturno-umjetničkih društava grada Pule dobiva deset tisuća kuna za Anno Domini 2018.

Za prezentaciju na sajmu Jazzahead u njemačkom Bremenu Umjetnička organizacija "Transhistria ensemble" Pula dobiva 3.144 kune, a Mješovita vokalna skupina Nešpula iz Pule dobiva 14 tisuća kuna za sudjelovanje u prosincu iduće godine na Chours Inside International.

Udruga Sa(n)jam knjige u Istri dobiva 5.500 kuna za program "Residence za prevoditelje 'Dušan Karpatsky' u vremenu od 10. svibnja do 1. lipnja 2018. Apoteka - prostor za suvremenu umjetnost Vodnjan dobiva 2.500 kuna za projekcije "Antun Motika i nasljeđe eksperimenta" u ljubljanskoj galeriji ŠKUC u ožujku 2018.

Pučko otvoreno učilište Labin - Gradska galerija Labin dobivaju 1.800 kuna za samostalnu izložbu u Austriji Michael Goldgruber u rujnu i listopadu 2018.

Među odbijenim programima je nastup Ronalda Brausa u brazilskom Sau Paolu u travnju 2018., a sredstva nije dobila niti Umjetnička organizacija "Transhistria ensemble" Pula za snimanje CD-a TransAdriatic quarteta u studiju ArteSuono u Udinama.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula - Središnja knjižnica Talijana u RH neće dobiti sredstva za "Imaginarni bestiarij" u ožujku 2018., a ova knjižnica neće dobiti sredstva niti za 2. Dane Pule u Celju.

Puhački orkestar grada Pule neće dobiti sredstva za 2. međunarodno natjecanje zborova i vokalnih skupina "Voices for peace" u Assisiji i Perugiji u travnju. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini