PREDSTAVLJENE NOVOSTI

Stanovnici Istre imat će povlaštene cijene parkiranja u Puli. TO SE ODNOSI NA NEKOLIKO PARKIRALIŠTA

| Autor: Glas Istre
Jedno od mjesta s povlaštenim cijenama za Istrane bit će i Riva

Jedno od mjesta s povlaštenim cijenama za Istrane bit će i Riva


Istrani će imati povlaštene cijene parkinga u Puli, najavio je danas na pressici vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića Kristijan Biteri.

Kako je pojasnio, stanovici Pule, ali i svih ostalih istarskih gradova i općina, moći će parkirati na rivi, na Marsovom polju i na novom parkiralištu u Emovoj ulici po povlaštenim cijenama, ali koje su to točno cijene, još se ne zna.

Zoričićevi vijećnici (uz Biterija to su Ivana Mohorović, Dušanko Babić i Ivan Žagar) održali su danas pressicu na temu parkinga na kojoj su uglavnom ponovili ono što se već zna - a to je da je u planu pet parkirališnih zona umjesto tri.

Cilj je s jedne strane da se formira zona u staroj jezgri grada u kojoj će smjeti parkirati samo stanari, a s druge da se spriječi "vozikanje" stanara iz zone u zonu. Naime, do sada se događalo, s obzirom da su bile samo tri zone, da je stanar mogao parkirati praktički po cijelom centru, a ne samo po svom dijelu centra. Sada će to biti teže jer su zone usitnjene, pa ih je stoga pet.

Ostala je najskuplja, bijela zona, ali ono što ljude najviše zanima - cijene - još nisu poznate. Naime, odluka o zonama sutra ide na Vijeće i ako se izglasa odredit će se naknadno cijene.

Novost je i to da se proširuje zona naplate oko Arene, što je pojašnjeno činjenicom da su se žalili lokalni stanovnici kojima se auti guraju svuda, nakon što ne uspiju pronaći parking drugdje.

Još jednom je najavljen i start "park and ride" sistema, s dva parkirališta na Mandraču i Gregovici (kod City Malla). Ostalo je nejasno hoće li od parkirališta u grad voziti specijalni šatlovi ili obični, redovni autobusi kao do sada. Naime, Biteri je rekao da će voziti autobusi, a Žagar je najavio šatlove, ali za "dogledno" vrijeme.

Napomenuto je i da se stanari ne moraju bojati da će im narasti cijene - i dalje će to biti 50 kuna mjesečno, odnosno 20 posto popusta na godišnje karte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater