NOVE ODLUKE

NOVI REŽIM PARKIRANJA U PULI: Umjesto tri, uvodi se pet zona naplate. Četiri dijela grada bit će rezervirana samo za one koji tamo žive

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Parkiralište Karolina, ilustracija (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Parkiralište Karolina, ilustracija (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Mijenja se režim parkiranja u Puli - umjesto dosadašnje tri zone (dvije po 4 kune i jedna po 15) uvodi se pet zona, ali još nije obznanjeno koje će biti cijene. No ako je suditi po onome što se najavljivalo ranije, cijene bi trebale biti veće nego do sada.

Nove parkiralištne zone

Nove zone parkiranja u Puli

Paralelno će u Puli raditi sedam parkirališta - četiri postojeća i tri nova - Emova ulica (kod Arene), Gregovica (preko puta McDonald'sa i Marsovo polje 1). Ukupno je to 610 novih mjesta.

Uvodi se i "park and ride" sistem, dakle parkiranje negdje dalje od centra i potom prijevoz autobusom u centar, predviđen za turiste.

Ali to ne znači da će se turistima braniti ulazak u grad, kako je najavljivao gradonačelnik Filip Zoričić, već će ih se na neki način uvođenjem ove opcije animirati da ostave svoje automobile van centra. 

"Park adn ride" će funkcionirati na novom parkiralištu na Gregovici i postojećem na Mandraču. 

Ipak, postoji i dio grada u kojem će se zabraniti parkiranje za sve osim za stanare - to su ulice Castropola, Kandlerova i Benediktinske opatije te Stara tržnica. Stanari će to plaćati 50 kuna mjesečno.

Riječ je o odlukama koje su u procesu donošenja. One su najavljene na današnjoj pressici na kojoj su bili direktor Pula parkinga Branislav Bojanić, pročelnik za komunalni sustav Robert Stemberger i njegova zamjenica Martina Šaina Mihovilović.

Donesene su i promjene vezane za pješačke zone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater