POST FESTUM

SPORTSKI SPEKTAKL LEGENDS TEAM CUP U PULI: Tenis iz Arene gledao se u Europi, obje Amerike, na Dalekom istoku…

Ovo je bila velika prigoda da se o Istri puno priča, da se prikaže mnogo kratkih filmića, a što je bio glavni cilj, kaže direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Jedinstveni sportski događaj, Legends Team Cup u pulskoj Areni, održao se u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije u suradnji sa švedskom tvrtkom Top 12. Denis Ivošević, direktor TZ-a, kaže da je cjelokupan dojam nakon završetka turnira izuzetno pozitivan.

- Imali smo finalni briefing na kojem su igrači i kapetani pohvalili destinaciju u cjelini. Sama Arena kao mjesto događaja bila je jedinstven doživljaj i svi su rekli da nikad nisu nastupali na jednom takvom mjestu. Sama organizacija, počevši od osiguranja, preko VIP transfera do logistike u hotelu i na samom terenu bila je na izuzetno visokom nivou. Jasno je da smo već pričali o narednoj godini, što je samo potvrda da su svi bili zadovoljni, kaže Ivošević.

Malo gledatelja

Dodaje da su ovim eventom htjeli spojiti dva premium brenda - destinaciju Istru i pulski amfiteatar koji je sam za sebe ikona.

- S druge strane, spojili smo deset natjecatelja koji predstavljaju jedan dio povijesti tenisa u svijetu te dva kapetana koji su obilježili svaki svoj period. Spajanje ta dva brenda bilo je velika prigoda da se o Istri puno priča, da se prikaže mnogo kratkih filmića, a što je bio glavni cilj, kaže Ivošević.

Foto

Ipak, ističe da su se nadali većem broju posjetitelja. Njih čak 90 posto činili su inozemni turisti, a nedostajali su, ističe, domaći gledatelji.

- Kad gledamo detaljnije, jedini element od kojeg smo očekivali da će biti bolji je više gledatelja, a s obzirom na vrhunska imena tenisa i na spektakl koji je bio priređen. Međutim, na terenu smo se uvjerili da je u 19 sati kada je počinjao program u Areni bilo još uvijek prevruće, pa postoji mogućnost da je i to jedan od razloga za manjak gledatelja. Velik dio ljudi je tek kasnije počeo pristizati na stadion, kaže Ivošević, koji posebno hvali produkciju cijelog eventa, koja je, ističe, bila izvrsna.

Foto

- S jedne strane, na samom terenu su se održavali vrhunski mečevi, a s druge, program između mečeva je bio jako dobar. Više puta je bila pohvaljena i organizacija VIP Arene. Uz događaj koji se odvijao unutar Arene, savršeno je funkcionirala i produkcija što se tiče snimanja cijelog eventa, sa šest kamera, gdje smo imali izravan prijenos preko Tennis Chanela, Sportske televizije i ESPN-a koji je direktno prenosio mečeve na Dalekom istoku te u Sjevernoj i Južnoj Americi, kazao je Ivošević.

Nagradni fond

Istaknuo je i da su svi mečevi bili interesantni, a natjecateljskog duha nije nedostajalo budući da su se igrači borili za vrijedne nagrade. Naime, pulski turnir LTC-a ima nagradni fond od 250 tisuća eura, a pobjednički tim osvaja 150 tisuća. Na završnici u Dubaiju će nagradni fond biti dvostruko veći te će pobjedničkoj momčadi pripasti 300 tisuća eura.

Foto

Podsjetimo - uvjerljivom pobjedom Tima Lendl nad Timom Cash u srijedu navečer završen je trodnevni teniski ekshibicijski turnir Legends Team Cup održan u pulskoj Areni, a u kojem su sudjelovale svjetske teniske legende. To su bili Lleyton Hewitt, David Ferrer, Juan Carlos Ferrero, Tommy Haas i Radek Stepanek (Tim Lendl) te Jo-Wilfried Tsonga, Marco Baghdatis, Tomas Berdych, David Nalbandian i Tommy Robredo (Tim Cash).

Sveukupan rezultat nakon tri dana je 12:6 za Tim Lendl, do čega se došlo tako što je svaki meč donosio određeni broj bodova. Prvi dan po bod, drugi dan po tri i treći dan po tri boda. Svaki dan igrala su se tri meča i u posljednji dan se ušlo s prednošću Tima Lendl 6:3. Sve je bilo otvoreno.

U prvom meču snage su odmjerili Baghdatis (Cash) i Ferrer (Lendl), završio je rezultatom 3:8 za Ferrera. Potom su uslijedili parovi Baghdatisa i Robredo (Cash) protiv Stepaneka i Hewitta (Lendl). Bilo je vrlo napeto a završilo je 7:8 za Tim Lendl, čima je sve bilo gotovo.

Unatoč tome odigran je i posljednji dvoboj u kojem su za vlastiti gušt i gledatelje snage odmjerili Robredo i Haas. Igralo se nešto kraće i na koncu je pobijedio Robredo 6:4 pa je konačni rezultat bio 12:6.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of