KORONAVIRUS

ŠEF ISTARSKOG STOŽERA DINO KOZLEVAC PROTIV ZATVARANJA TRGOVAČKIH CENTARA: "Ovo što prolazimo već devet mjeseci itekako utječe na psihu" 

Građani su već preopterećeni i stoga sam radije za to da se svi malo suzdržimo od druženja, bilo kakvih, i stabiliziramo situaciju, nego za nekakve represivne mjere, rekao je Kozlevac

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Dino Kozlevac (Snimio Milivoj Mijošek)

Dino Kozlevac (Snimio Milivoj Mijošek)


U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije tijekom srijede je ispitan 461 uzorak briseva na COVID-19, među kojima su utvrđene 84 novozaražene osobe s područja županije. Time je na području županije broj trenutno aktivnih Covid-19 slučajeva 647, a u mjerama samoizolacije nalazi se 1.327 osoba.

U najvećoj mjeri, kažu iz Stožera, novooboljele osobe i dalje pristižu iz mjera samoizolacije ili se radi o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U ovom slučaju, takvih je 62 pozitivnih, dok se kod 7 osoba epidemiološki radi o slučajevima uvezenim s područja Zagreba i Rijeke. Još 15 osoba nalazi se u epidemiološkoj obradi.

- Mislim da nikako nije dobro sve zatvoriti. Morali bi napraviti korak nazad i na nacionalnoj razini donositi odluke nakon razgovora s lokalnim stožerima koji najbolje poznaju situaciju na svom terenu. Hrvatska je bila jedna od država koja se neprestano intenzivno zalagala za to da se kod donošenja mjera zabrane u obzir uzimaju regije, a ne cijele države, a sad kad cijela Europa tako radi, mi odjednom radimo suprotno.

Moramo biti svjesni da sve ovo što prolazimo već devet mjeseci itekako utječe na psihu i nisam za to da se sve zatvara. Građani su već preopterećeni i stoga sam radije za to da se svi malo suzdržimo od druženja, bilo kakvih, i stabiliziramo situaciju, nego za nekakve represivne mjere, rekao je Kozlevac.

Kozlevac je komentirao i činjenicu da se Istra već nekoliko tjedana ne spušta ispod 70 novootkrivenih Covid pozitivnih osoba dnevno, rekavši da su se i u Istri građani malo previše opustili.

Boljem širenju korona virusa doprinosi i zima, kao i činjenica da sada svi uglavnom borave u zatvorenim prostorima, a pritom nije rijetkost da se i dalje održavaju obiteljska i prijateljska okupljanja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum