ODBIJENICA! Obitelj Ucović nakon dva mjeseca čekanja dobila negativan odgovor

RIJEČKI KBC NEĆE PLATITI TERAPIJU MALOJ PULJANKI! Roditelji očajni, ne mogu prikupiti 4 milijuna kuna ZA GODINU DANA NADIJINOG ŽIVOTA!


U ovom slučaju radi se o lijeku koji nije na osnovnoj listi HZZO-a, a naša ustanova nema osigurana sredstva za financiranje nabavke spomenutog lijeka. U takvim slučajevima, kao najbrži put, pacijentima sugeriramo da se uključe u kliničke studije ili druge projekte koji se financiraju kroz donacijske fondove, glasi odgovor riječkog KBC-a

Trogodišnja Puljanka Nadia Ucović koja boluje od smrtonosne i neizlječive Battenove bolesti mogla bi prerano umrijeti. Naime, lijek Brineura koji joj jedino može pomoći nije na listi HZZO-a, a njena je obitelj, nakon dva mjeseca čekanja, strepnje i neizvjesnosti, danas dobila odbijenicu od Povjerenstva za lijekove pri KBC-u Rijeka. Ono što je najstrašnije je da je tu informaciju obitelj malene Nadije saznala od medija!

Obitelj Ucović polagala je sve nade u nadležno Povjerenstvo, očekujući da će na preporuku liječnika koji je vodio Nadijin slučaj bolnica odobriti lijek ili možda pokrenuti proceduru za stavljanje lijeka na listu HZZO-a. Iako su i sami sumnjali da će bolnica platiti terapiju za Nadiju, koja na godišnjoj razini košta oko 4 milijuna kuna, Nadijina majka Eliza Ucović naivno se nadala da će ustanova u kojoj je malena liječila uputiti obitelj kako da pokrenu nužan protokol i svojoj djevojčici omoguće lijek koji joj može produljiti život. No, to se nije dogodilo… (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini