NAJNOVIJEROTOR CITY

RESORNI PROČELNIK NAJAVIO: Do kraja rujna počinje izgradnja rotora na vrhu Radićeve ulice


Na radove na budućem rotoru na vrhu Radićeve ulice nadovezat će se i rekonstrukcija prometnice Rizzijeva - Voltićeva, gdje će se, također, izgraditi kružni tok. Zahvat će biti duljine od oko 260 metara s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom te dva nova ugibališta za autobuse

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, odgovarajući na pitanja vijećnika, najavio je početak realizacije projekta izgradnje kružnog toka na vrhu Radićeve ulice, odnosno na križanju Radićeve i Rizzijeve ulice. Kako je rekao, projekt kreće 15. rujna. Kako je riječ o suboti, primjereniji početak projekta mogao bi biti 17. rujna, dakle za nešto manje od dva tjedna, kada bi mogli uslijediti pripremni radovi i zatvaranje lokacije za promet, a konkretno radovi mogli bi započeti u drugoj polovici mjeseca.

Za izvođača radova na natječaju je, kao jedini ponuditelj, izabrana pulska tvrtka Cesta d.o.o. Pula, a vrijednost iznosi 4,32 milijuna kuna s PDV-om. Rok izvođenja radova bit će maksimalno 75 dana pa bi to značilo da bi početkom prosinca radovi trebali bili gotovi.

Projekt će obuhvatiti izgradnju četverokrakog kružnog raskrižja ulica Radićeva, Rizzijeva i Budicinova. Vanjski polumjer prstena kružnog toka iznosit će 11,5 metara, dok će polumjer centralnog otoka biti šest metara. Kružni tok bit će jednotračan. Na budući rotor na vrhu Radićeve ulice treba se nadovezati i rekonstrukcija prometnice Rizzijeva - Voltićeva, gdje će se, također, izgraditi kružni tok. Zahvat će biti duljine od oko 260 metara s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom te dva nova ugibališta za autobuse. (Goran ROJNIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike