NEOBIČNA SURADNJA

Ravnateljica pulskog vrtića "Mali svijet" mimo procedure angažirala svog supruga na poslovima informatičke podrške. "JA NJEGA ZAMOLIM DA MI NAPRAVI KAO DOMA"

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Ravnateljica je priznala da surađuje sa suprugom, ali isključivo na način da kad nešto treba popraviti i srediti oko računala u vrtiću, onda ga pozove, a on to odradi pro bono. Što odradi i popravlja te kojim sve podacima u tom trenutku ima pristup, Sanja Subotić nije pojasnila

Ravnateljica gradskog vrtića Mali svijet Sanja Subotić angažirala je svog nevjenčanog supruga, inače vlasnika informatičke tvrtke Relia j.d.o.o. na određenim poslovima informatičke podrške u toj gradskoj ustanovi. I to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o poslovno-privatnoj suradnji koja u ovom slučaju počiva isključivo na obiteljskoj povezanosti ravnateljice vrtića i njenog supruga te suradnji koja je očito dogovorena u četiri zida bez prethodno provedene procedure.

Iako smo s ravnateljicom u četvrtak kratko telefonski porazgovarali na ovu temu, inzistirala je da se nađemo na sastanku na kojem će odgovoriti na sva pitanja, no sastanak je jučer otkazala. Ipak u ranijem telefonskom razgovoru priznala je da surađuje sa suprugom, ali isključivo na način da kad nešto treba popraviti i srediti oko računala u vrtiću, onda ga pozove, a on to odradi pro bono. Što odradi i popravlja te kojim podacima u tom trenutku ima pristup, Subotić nije navela ni pojasnila. Dakle, iz njenih se riječi može zaključiti da je njen nevjenčani suprug doista bio angažiran na određenim poslovima vezanim uz informatički sustav gradske ustanove, iz čega se isto tako može zaključiti da, iako on s tom ustanovom nema sklopljen nikakav ugovor, istovremeno može imati uvid u određene povjerljive podatke o zaposlenicima i korisnicima.

Neuobičajena praksa

U razgovoru s ravnateljicom, koji je na samom početku bio intoniran na način "zašto mi to nju pitamo" da bi potom konstatirala da joj je jasno "u kojem smjeru idu naša pitanja", Subotić je izričito navela da vrtić ne posluje s tvrtkom u vlasništvu njenog nevjenčanog supruga.

-Tvrtka mog nevjenčanog supruga bavi se informatičkim stvarima i u situacijama kada je potrebna neka hitna intervencija u roku pet minuta, on nam to napravi, ali to je potpuno pro bono i ja ne znam kakvu vi imate informaciju. Ja njega zovem konkretno i zamolim ga da mi napravi kao kad bih ga pitala doma, izjavila je Subotić, koja izgleda gradski vrtić smatra svojim domom pa ne razumije da nije doma već na čelu gradske ustanove koja bi za svaku vanjsku uslugu trebala imati nekakav papirnati oblik suradnje. Pravdajući se da je zauzeta važnim sastancima i izbjegavajući odgovoriti na pitanja, ravnateljica ni jučer nije mogla izdvojiti pet minuta vremena za razgovor, pa je umjesto toga dostavila pisani odgovor. Navela je tako da između vrtića Mali svijet i tvrtke Relia j.d.o.o. ne postoji poslovna suradnja, te da samim time nije niti moguća poslovna angažiranost.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum