CONGREGATIO

Pulska tvrtka Ara Electronic osmislila aplikaciju koja organizatorima kongresa i hotelima štedi VRIJEME, ŽIVCE I NOVAC


Radi se o naoko jednostavnom poslu, ali iskustva s mnogo evenata, kaže Kristian Brenko iz Are Electronic, pokazala su da su organizacijski problemi najčešći razlog gubljenja vremena. Congregatio bi korisnicima trebao omogućiti izbjegavanje nesporazuma i donijeti 3 ili 4 sata uštede vremena po kongresu. Štedi se vrijeme organizatora, tehničara, menadžera i šefova sala, a za pojedine hotele koji godišnje organiziraju i po nekoliko stotina manifestacija radi se o izuzetno značajnoj uštedi

 

Pulska tvrtka Ara Electronic na nedavno održanom sajmu Promohotel u Poreču skrenula je pažnju na sebe inovativnom aplikacijom Congregatio. Riječ je o jednostavnoj, ali izuzetno korisnoj aplikaciji koja bi trebala olakšati život organizatorima kongresnih i sličnih događaja.

Ara Electronic već je više od 20 godina prisutna u sektoru kongresnog i poslovnog turizma kao tehnička agencija za najam audio-video-kongresne opreme i suorganizator raznih susreta, foruma, simpozija, konferencija i drugih događanja. Dugogodišnje iskustvo u tom poslu i razni izazovi s kojima su se u svom poslu svakodnevno susretali potakli su ih razmišljanje o jednostavnijim i efikasnijim rješenjima koja bi olakšala život organizatorima.

Zadaću je na sebe preuzeo mladi IT stručnjak Kristian Brenko koji je okupio tim profesionalnih programera. Zajedničkim snagama razvili Congregatio koja je premijeru imala na Promohotelu.

Od riječi okupljanje

"Aplikacija Congregatio ime je dobila od latinske riječi za "skup", odnosno "okupljanje". Ona prvenstveno služi za jednostavniju pripremu događanja u kongresnim dvoranama i salama. Cilj nam je bio da svim sudionicima u tom procesu maksimalno pojednostavimo posao, koliko je moguće", kaže Brenko predstavljajući razvijeno softversko rješenje.

Aplikacija je namijenjena hotelima i kongresnim centrima koji je nakon toga dijele s klijentom ili agencijom koji u njihovim prostorima žele organizirati nekakvo događanje. (Milan PAVLOVIĆ)  

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter