HOLDERS ONLY

Pula Parking već prodao 240 stanarskih karata za parkiranje u staroj jezgri, gdje ima 265 parkirnih mjesta. Prodaja će se nastaviti i nakon što broj premaši mjesta. DIREKTOR POJAŠNJAVA ZAŠTO

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Snimio Paulo GREGOROVIĆ

Snimio Paulo GREGOROVIĆ


Pula Parking je prodao već 240 povlaštenih stanarskih karata u prvih tjedan dana otkako je stari grad postao peta parkirna zona. Na tom prostoru ima 265 obilježenih parkirnih mjesta pa je moguće da će uskoro biti manje parkirnih mjesta od broja automobila za koje će njihovi vlasnici kupiti povlaštene stanarske karate.

Najvažnije je pitanje hoće li Pula Parking zaustaviti prodaju kada dostignu brojku od 265 prodanih karata. Direktor tog društva Branislav Bojanić kaže da je planiraju i dalje nastaviti.

Pojašnjava da je točno da ima 265 parkirnih mjesta u petoj zoni, ali da nisu svi automobili stanara istovremeno tamo parkirani pa se uvijek dešava da ima slobodnih mjesta otkako u petoj zoni više ne parkiraju oni koji nisu stanari.

Tome dodajemo da je 265 parkirnih mjesta u petoj zoni raspoređeno na način da u "Holders Only" zoni ima 68 parkirališnih mjesta u Ulici Stara tržnica, 37 u Ulici Benediktinske opatije, devet u Kandlerovoj i 70 u ulicama Castropola/Uspon na Kaštel/Uspon Svetog Stjepana.

Stanarima pete zone su na raspolaganju još parkirna mjesta koja su u sustavu naplate i gdje "nestanari" plaćaju 15 kuna sat parkiranja, ali se tu mogu zadržavati najviše dva sata. Izbrojali smo 44 parkirna mjesta u Carrarinoj ulici, 21 u Anticovoj i 16 u Flaciusovoj.

S druge strane, Pula Parking do 13. kolovoza nije prodao niti jednu povlaštenu karatu za petu zonu za obrte i korisnike poslovnih prostora. Razlog je posve razumljiv jer mjesta gdje je planirano da oni parkiraju su stalno puna automobila. Za ostale četiri zone parkiranja nije zabilježena veća navala Puljana. Ugovorili su tek 27 stanarskih povlaštenih karata, a vlasnici obrta i korisnici poslovnih prostora nisu ugovorili niti jednu povlaštenu karatu za ostale zone parkiranja.

Od uvođenja novih cijena i novih zona naplate parkiranja djelatnici Pula Parkinga su zatekli i kaznili 90-ak nepropisno parkiranih stranih vozila u petoj zoni te 80-ak domaćih i stranih vozila u svim ostalim zonama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum