AKCIJA

Prometna policija će u četvrtak provesti akciju u cilju zaštite osoba s invaliditetom

| Autor: Glas Istre
PU ISTARSKA

PU ISTARSKA


Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, Postaja prometne policije Pula-Pola provest će u četvrtak od 10 do 14 sati pojačan nadzor na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Akcija će se provesti u suradnji s prometnim redarstvom Grada Pule, Grada Vodnjana, Općine Medulin i Općine Fažana te udrugama tjelesnih invalida. U provođenju aktivnosti uključit će se i djelatnici Pula-parkinga koji će specijalnim vozilom (pauk) uklanjati vozila zatečena nepropisno parkirana na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom. 

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se od 1993. godine, kada je Komisija za ljudska prava UN-a pozvala zemlje članice na obilježavanje tog datuma s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. 

Promicanje razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije, podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom provedbom kroz nacionalne, regionalne i globalne napore, kao i podizanje svijesti o veličini i posljedicama invaliditeta za osobu i društvo u cjelini, neke su od aktivnosti kojima se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. U tom smislu Postaja prometne policije Pula-Pola ostvaruje suradnju sa savezima i udrugama osoba s invaliditetom uz čiju suradnju redovito provodi prometne aktivnosti. 

Policija apelira na vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba za invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak je valjan isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije ime je izdan. Budite savjesni sudionici u prometu, ne koristite mjesta za parkiranje koja vam nisu namijenjena i ne zlorabite znak pristupačnosti! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum