VLADA MINIMALNO PRODULJILA ROKOVE 

PROJEKT KATARINA-MONUMENTI: Odbrojavaju se dani do početka rada marine Polesana, HOTELSKI KOMPLEKS U FUNKCIJI DO KRAJA 2023.

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Vlada je prošli tjedan donijela odluku kojom se za mjesec dana, odnosno do 31. siječnja iduće godine, produljuje rok za dovršetak izgradnje i ishođenje potrebnih dozvola za 262 veza u moru i 42 veza na kopnu marine Polesana koju na području Katarine gradi tvrtka Kermas Istra poduzetnika Danka Končara. Za još 138 vezova u moru rok za ishođenje uporabne dozvole produljen je do 31. prosinca 2022., dok je rok za izgradnju pomorskog dobra izvan lučkog područja, odnosno hotelskog kompleksa 31. prosinca 2023. godine.

Investitor je zahtjev za produljenje rokova uputio nadležnom ministarstvu, a razlozi su prvenstveno za nemogućnost realizacije investicije predviđenog i planiranog projekta. Naime, tvrtka Kermas Istra zasad je u posjedu svega 22 posto ukupnog područja, dok za preostalih 78 posto područja za to još uvijek nisu ispunjene pretpostavke.

U obrazloženju odluke Vlade navedeno je da je javno nadmetanje za realizaciju razvojnog projekta Brijuni Rivijera na lokaciji otok Sv. Katarina-Monumenti kao nedjeljivu cjelinu, osim koncesije na pomorskom dobru, uključivalo i sklapanje ugovora o prijenosu prava građenja i osnivanju prava služnosti na nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske i Grada Pule.

Međutim, ugovori o prijenosu prava građenja i osnivanju prava služnosti do danas nisu sklopljeni, budući da je rješenjima uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture, utvrđeno svojstvo kulturnog dobra za cjelokupno područje, već je sklopljen samo Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru.

Odlukom i Ugovorom o koncesiji na pomorskom dobru tvrtka Kermas Istra je dobila jedinstvenu koncesiju za izgradnju i gospodarsko korištenje triju zasebnih funkcionalnih tehnoloških cjelina, i to Luku nautičkog turizma-Sveta Katarina, luku nautičkog turizma Luka 2 i pomorsko dobro izvan lučkog područja na kojem će biti izgrađen hotelski kompleks, za što se zasebno ishoduju građevinske i uporabne dozvole.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum